FeaturedKIBRIS

TDP Başkanı Özyiğit’ten bayram mesajı


Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kurban Bayramı’nın Kıbrıs Türk halkı ile tüm İslam dünyasına hayırlı olmasını dileyerek, barış, huzur ve adalet içinde sağlıklı, mutlu bir yaşam diledi.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, yayımladığı Bayram mesajında, kötü yönetimler neticesinde oluşan ekonomik zorluklar, yapısal sorunların derinleşerek kalıcılaşması ve hükümetin toplumsal sorunları çözmek gibi bir gailesi olmaması nedeniyle büyük çoğunluğun bayramı maalesef buruk karşıladığını savundu.

Esnafın büyük oranda beklediğini bulamadığını, mağdur durumdaki üreten ve emekçi kesimlerin gelecek belirsizliği yaşadığını kaydeden Özyiğit, tüm sektörler sıkıntı içindeyken, sorunlara çare üretmesi gereken hükümetin toplumsal menfaat yerine partisel ve bireysel olaylarla gündeme gelmesinin hem üzücü, hem de düşündürücü olduğunu ileri sürdü.

Bu şekilde yönetim anlayışının toplumun kaderi olmaması gerektiğini ifade eden Özyiğit, toplumun desteği ile birlikte TDP olarak ülkedeki yağmayı ve çürümüşlüğü bitirmekte, yapanın yanına kar kalmayacak, dürüst, temiz ve hesap verebilir adil bir düzeni kurmakta kararlı olduklarını, çalışmalarını da bu yönde sürdürdüklerini belirtti.

İç politikada yaşanan olumsuz gelişmelerin yanı sıra, birçok sorunun kaynağı olan Kıbrıs sorununa adil ve kalıcı çözüm bulmak adına yürütülen müzakerelerin ise başarısızlıkla sonlandığını anımsatan Özyiğit, 1 Şubat 2014 ortak metninde de tarafların ortaya koyduğu ‘Kıbrıs’taki mevcut durumun sürdürülemez’ olduğu gerçeğinden hareketle, karşılıklı kabul edilebilir bir siyasi çözüme ihtiyaç duyulduğunu, bu nedenle federal çözüm vizyonunun kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini kaydetti.

Açıklamasında toplumlararası işbirliği ve ortaklaşmanın sağlanarak içselleştirilmesi için barış kültürüne gereksinim olduğunu vurgulayan Özyiğit, bu kültürün oluşması için eğitim başta olmak üzere yaşamın her alanında çalışma başlatılması gerektiğini ifade etti.

TDP olarak toplumun refah ve mutluluğu için mücadele ettiklerini, çözüm, demokratikleşme ve sivilleşme mücadelelerinin kararlılıkla süreceğini belirten Özyiğit, amaçlarının Kıbrıs Türk halkına aydınlık yarınlar hazırlamak ve yaşanabilir bir düzen kurmak olduğunu söyledi.

Toplumun sağlık, huzur ve güven içinde bir bayram geçirmesini dileyen Özyiğit, “Kıbrıs Türk halkının Bayramını en içten dileklerle kutlar, adil ve kalıcı barışın sağlandığı, mutlu, sağlık ve huzur dolu bir gelecek dilerim” ifadelerini kullandı.



Benzer Haberler

Zaman zaman kuvvetli rüzgar bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Zanlının ceza-i ehliyetinin olduğuna dair rapor alındı

Voice Kıbrıs Haber

Kundaklama olayında ilginç detay

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıslı Rum Metehan’da kokainle yakalandı

Voice Kıbrıs Haber

Polis çok sayıda gümrüksüz mal ele geçirdi

Voice Kıbrıs Haber

3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

TAK