FeaturedKIBRIS

Taze ve yeşil halde yaklaşık 6 kilo 500 gram daha

Narkotik ekiplerinin Bademliköy’de gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda tutuklanan Tezcan Akkurt ve Kadir Akbulut teminata bağlanırken, Server Aşan’ın suçla bağlantısı olmadığı ortaya çıktı.

Bademliköy’de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda tutuklanan 3 kişi hakkındaki soruşturma tamamlandı. Alınan 7 günlük tutukluluk süresinin dolması üzerine, zanlılar teminat talebiyle dün yeniden Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Tutukluluk süresinde, şüpheli olarak gözaltına alınan Server Aşan, olayla bağlantısı olmadığı tespit edilerek serbest bırakıldı. Polisin, önceki tutukluluk duruşmalarında kayıp olduğunu açıkladığı hasat edilmiş hintkeneviri ise bulunamadı.

Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu, Tezcan Akkurt’un yargılanıncaya kadar 3 ayı geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Beyoğu, Kadir Akbulut’un yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak 5 bin TL nakdi, Kuzey Kıbrıs vatandaşı 2 kişinin imza edeceği 100’er bin TL kefalet senedi imza ederek serbest bırakılmasına karar verdi.

 Akkurt tutuklu yargılanacak

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Cemal Ramiz, mahkemede verdiği ifadede zanlılar Tezcan Akkurt, Kadir Akbulut ve Server Aşan aleyhindeki soruşturmanın tamamlandığını kaydetti.

Ramiz, alınan 7 günlük tutukluluk süresinde aynı olayla bağlantılı tutuklanan Server Aşan’ın uyuşturucu ile bağlantısı olmadığının ortaya çıktığını kaydetti.

Ramiz, zanlı Tezcan Akkurt’un Bademliköy’ün kuzey kısmında denizden yaklaşık 100 metre içeride bulunan ormanlık arazi içerisinde tespit edildiğini anımsattı.

Soruşturma memuru, polis ekiplerinin zanlıyı takibi sonucu, arazide ekili boyları 10 ile 70 cm arasında bir kısmı saksılar içinde bir kısmı ise su kanalları etrafına ekilmiş toplam 529 kök hintkenevirini sökerken suçüstü tutuklandığını belirtti.

Zanlının suçüstü gereği tutuklandığını ifade eden Cemal Ramiz, yapılan sorgulamanın ardında zanlının tasarrufunda poşetler içinde kurutulmamış taze ve yeşil halde yaklaşık 6 kilo 500 gram ağırlığında hintkeneviri daha bulduklarını kaydetti.

Zanlıların 8 gündür tutuklu olduklarını ifade ederek, mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmaları talebinde bulundu.

 

Kaynak: HAVADİS


Benzer Haberler

DAÜ-SEN’in 40. Olağan Genel Kurulu yapıldı

TAK

Brent petrolün varil fiyatı 83,88 dolar

TAK

Aziz George Kilisesini tanıyıp tanıtma etkinliği yarın gerçekleştiriliyor

TAK

KTGB’den Bakanlar Kurulu’na BRTK’da yeni yönetim kurulu üyelerini belirleme çağrısı

Voice Kıbrıs Haber

Alas: “Önemli olan maaş artışı değil, alım gücünün artırılması”

TAK

Elazığ’da 4 büyüklüğünde deprem

TAK