FeaturedSağlık

Tatlı krizlerine karşı sağlıklı ve doğal besin önerileri

Gün içerisinde ya da diyet yaparken aniden bastıran tatlı krizlerinizi önlemek çok da zor değil. İşte bu krizlere karşı tüketebileceğiniz sağlıklı ve doğal besin önerileri…

ELMA

Gün içerisinde ani şeker ihtiyacı hissettiğinizde sadece 1 tane elma bunu fazlasıyla karşılayacaktır.  Bu sayede kan şekeriniz hızlı bir şekilde düzene girecektir.

BAL KABAĞI

Yüksek lif içeriğine sahip olan bal kabağı, vücutta yavaşça sindirilir; böylece şekerin kana daha dengeli ve istikrarlı şekilde karışmasını sağlar.

FINDIK/ FISTIK EZMESİ

Protein içeriği yüksek gıdaları tüketerek de şeker ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Tatlı ihtiyacı hissettiğinizde fındık ya da fıstık ezmesi yemeniz kan şekerinizi dengeleyecektir.

HURMA

Birçok tatlı tarifinde şeker yerine alternatif olarak kullanılan hurmayı, günde 5-6 tane tüketerek günlük şeker ihtiyacınızı komple karşılayabilirsiniz.

TARÇIN

İnsülin seviyesini kısa sürede dengeleyen ve bu sayede fazla şeker tüketme ihtiyacınızı gideren tarçın, uzmanlar tarafından da sıkça önerilir. İster toz halini kahvenize ekleyerek ister çubuk tarçınla 1-2 tane karanfil ekleyerek kaynattığınız elma dilimlerini çay olarak da tüketebilirsiniz.


Benzer Haberler

Maviş: “Sorunun değil çözümün parçası olma siyasetini sürdüreceğiz”

Voice Kıbrıs Haber

Büyükkonuk Eko Gün bu pazar

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (30 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Bugün sağanak bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK