FeaturedKIBRIS

Tatar ve Özersay’dan seçime ilişkin açıklama

Başbakan Ersin Tatar ve Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay, Bakanlar Kurulu toplantısının  alınan kararların açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin bir soruyu da yanıtladı.

Başbakan Tatar, “Benim seçim düşünecek vaktim yok” dedi.

Tatar şu ifadeleri kullandı:

“Benim seçim düşünecek vaktim yok, aklım, enerjim,  hem benim hem de hükümetimin herkesin sağlığı için ne gerekiyorsa onu yapmaya yöneliktir. Kimsenin seçimi düşünecek takati kalmamıştır” “

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay ise, “seçimin benimaçımdan zerre kadar önemi yoktur” dedi.

“Seçimin benim açımdan zerre kadar önemi yok” diyen Özersay, “seçimin ertelenmesi de dahil her şeye açığım” dedi.

Özersay şu açıklamayı yaptı:

“Bu konuda Bakanlar Kurulu adına bir şey söylemem ama Kudret Özersay olarak şunu söyleyebilirim ki hiçbir şey toplumun sağlığından, bu ülkenin ve Kıbrıs Türk halkının geleceğinden daha önemli değildir. Bu nedenle seçimlerin hiçbir önemi yoktur. Seçimlerin ertelenmesi de dahil olmak üzere her şeye açığım. Herhangi bir zamanda, hatta en erken zamanda bunun değerlendirilmesinin de yararlı olacağını düşünüyorum. Seçimin gerçekten bir önemi kalmamıştır. İçinde bulunduğumuz durum bu ülkenin geleceğiyle, toplumun sağlığı ile çocuklarımızın, insanlarımızın hayatıyla ilgilidir. Seçimin benim açımdan zerre kadar önemi yoktur.”

“Bu konu Bakanlar Kurulu’nda konuşulmadı mı?” sorusu üzerine Özersay, bu konuda bir değerlendirme yapılmadığını söyledi, “Her siyasi düşüncesini de değerlendirmesini de söyleyebilir diye düşünüyorum bu aşamada Bakanlar Kurulu adına bir şey söyleyebilecek durumda değilim” yanıtını verdi.

(TAK)


Benzer Haberler

Taksim Meydanı’na yürümek isteyen gruplara müdahale edildi

AA

1 Mayıs ara bölgede “Barış ve Sosyal Adalet İçin Emekçiler Omuz Omuza”

TAK

Bazı bölgelerde 4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Lefkoşa’da korkutan kaza… Bisiklet sürücüsü yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

Görevden alma ve atamalar devam ediyor!

Voice Kıbrıs Haber

1 kişi daha aranıyor!

Voice Kıbrıs Haber