FeaturedKIBRIS

Tatar “İngiliz Yüksek Komiseri’nin iç işlerimize karışmaya hakkı yok”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “KKTC’nin hiçbir zaman tanınmayacağını” savunan İngiliz Yüksek Komiseri İrfan Sıddık‘a tepki göstererek, “İngiliz Yüksek Komiseri’nin hiçbir şekilde iç işlerimize karışmaya hakkı yoktur. Arkamızda Türk milleti var.” dedi.

Tatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sıddık’a tepki gösterdi.

Tatar, “KKTC’nin hiçbir zaman tanınmayacağını” söyleyen Sıddık’ın, Kıbrıslı Türklere ve KKTC liderliğine ne tavsiye ne de akıl verecek pozisyonda olduğunu kaydetti.

“ARKAMIZDA TÜRK MİLLETİ VAR”
Sıddık’ın açıklamalarının, Doğu Akdeniz’deki dengeleri İngiltere lehine bozmaya yönelik olduğuna işaret eden Tatar, “İngiliz Yüksek Komiseri’nin hiçbir şekilde iç işlerimize karışmaya hakkı yoktur. Arkamızda Türk milleti var. Federasyon konusunda geriye dönüş olmayacağı gibi KKTC, Doğu Akdeniz’de Mavi Vatan’da varlığını sürdüren bir Türk devleti olarak ilelebet yaşayacaktır ve buna kimse de engel olamayacaktır.” dedi.

Tatar, Yüksek Komiser Sıddık’ın beyanatlarını şiddetle kınayarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye ile yollarına devam edeceklerini aktardı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Güney Kıbrıs ile müzakerelerin başlaması için ön koşullarının, egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü olduğunu yineledi.


Benzer Haberler

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK

Önce ağaca ardından toprak sete çarpıp durabildi, 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber