FeaturedKIBRIS

Taşınmaz Mal Komisyonu’nun mali sorunu…

Kıbrıs İş İnsanları Yatırımcılar ve Ekonomi Derneği Kıbrıs sorununa adil ve kalıcı bir çözüm bulma gayretlerini desteklediğini ve  bu bağlamda Taşınmaz Mal Komisyonunun mali sorununun giderilmesi gerektiğini açıkladı.

Kıbrıs İş İnsanları Yatırımcılar ve Ekonomi Derneği Başkanı İsmail Sayı yaptığı yazılı açıklamada Kıbrıs sorununa çözüm bulma sürecinin nasıl gelişeceğini veya nasıl sonuçlanacağını öngörmenin bugün için mümkün olmadığını belirtti.

“Her ne sonuç yada çözüm modeli olursa olsun Kıbrıslı Türklerin kendi yaşamlarını iyileştirecek her adımı gecikmeden atmaları gereklidir ve acildir” diyen İsmail Sayı, Kıbrıs sorununun zor konularından bir tanesinin  mülk konusu olduğunu bu sorunun çözümünün Kıbrıs sorununun çözümüne çok ciddi olumlu katkı yapacağını kaydetti.

Taşınmaz Mal Komisyonunun çalışmalarında yetersiz kalmasının en önemli nedeninin malikaynak eksikliği olduğunu ifade eden Sayı, “Kaynak sorununun aşılması için tüm siyasilerin, durumun aciliyetini ve önemini kavrayarak, diğer düşünce, görüş ve ideolojilerdeki ayrışmalarını bir kenara bırakıp, sonuç alıcı ve hızlı bir çalışma içine girmeleri Kıbrıs Türkleri için hayati önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı. .

Bu nedenle Komisyonun mali yapısını güçlendirecek yasal düzenlemeler için hızlı ve acil çalışmalar yapılmasını öneren Sayı, Dernek olarak sorunun çözümüne katkı koymaya hazır olduklarının altını çizdi.


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber