CoronavirüsFeaturedKIBRISPolitika

‘Tarıma dört elle sarılmak gerek’

Meclis Genel Kurulu’nun bugünkü toplantısında parti başkanlarının ve hükümet yetkililerinin konuşmalarının ardından, milletvekillerine söz verildi.

Ancak milletvekillerinin konuşmasından önce, Genel Kurul, 27 Nisan Pazartesi günkü birleşimin ertelenmesini oy birliği ile kabul etti. Buna göre, Meclis Genel Kurulu, bundan sonraki birleşimini 28 Nisan Salı günü yapacak.

Daha sonra konuşan TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, bütçe çalışmalarında her zaman söyledikleri gibi önceliğinin sağlık, eğitim, güvenlik ve ulaştırma olduğunu dile getirdiklerini belirterek, bu konularda sınıfta kalındığını savundu.

Ekonomik koşullar sebebiyle çok yakında güvenlik zaafiyeti yaşanacağını ileri süren Angolemli, bir çok sorunun yanı sıra gıda maddelerindeki fiyat artışına dikkat çekerek, herkesin istediği fiyattan satış yapmaması gerektiğini vurguladı.

Şu anda tek ayakta duran sektörün tarım olduğuna işaret eden Angolemli, tarıma dört elle sarılmak gerektiğini belirtti.

Bugüne kadar yaşanan tüm sıkıntılarda hep küçük esnaf,  memur ve işçi kesimlerinin sıkıntıya girdiğini belirterek, varlıklı kesimden ses çıkmadığını, hükümetin de yasaları iyi inceleyip tedbir alması gerektiğini belirtti.

Angolemli, “Nasıl ki memurdan kestiniz, ses çıkarmadı memur, onlardan da keseceksiniz, halk bunu bekler, aksi takdirde birlik ve bütünlük bozulur” dedi.

Angolemli, son olarak Mağusa ve Lefkoşa’daki test kitleri arasındaki fiyat farkı konusunda açıklama istedi.

(TAK)


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK