KIBRIS

Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği tarih çalıştayı gerçekleştirecek

Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği, Girne Dome Otel’de tarih çalıştayı gerçekleştirecek.

Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği, EUROCLIO (Avrupa Tarih Eğitimcileri Birliği) Kararlar ve İkilemler III adlı projesi için ulusal koordinatör olarak seçildi.

Derneğin önceki projeleri olan Kararlar ve İkilemler I ve II’nin devamı niteliğinde olan bu proje, Avrupa Birliği’ni öğrencilere motive edici ve anlamlı bir şekilde öğretmek için Avrupa çapındaki eğitimcileri desteklemeyi amaçlamaktadır. Bu sayede, Kıbrıs’taki öğrencilerin Avrupa’nın demokrasisinde daha bilinçli ve aktif hale geleceğini umuluyor.

Bu projenin amacı, eğitimcilerin ve dolayısıyla öğrencilerin AB’nin öneminin ve AB’de politika ve karar verme sürecine eşlik eden karmaşıklıkların farkında olmalarını sağlamaktır. Bir diğer proje hedefi, daha önce üç projede geliştirilmiş olan kaynakların Avrupa’da yaşayan eğitimcilere ve vatandaşlara yayılmasıdır.

AHDR Eş Başkanı Alev Tuğberk ve Yönetim Kurulu Üyesi Hale Silifkeli, Avrupa ticaret politikalarının gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerini nasıl etkilediğine ve göçmen krizinin Avrupa Birliği temel ve ilkelerini nasıl sarstığına ilişkin bir tarih çalıştayı yürütecektir. Göç, mülteci statüsü, sınırlar, sosyal adalet, entegrasyon ve eşitlik gibi hassas ve tartışmalı konuları ele almak için öğretmenlere somut araçlar ve ders planları sağlanacaktır.

Çalıştay 26 Nisan saat 16:30 ile 19:30 arasında Girne Dome Otel’de gerçekleştirilecek, katılımcılara sertifika verilecektir.
Başvuru formunu 
burada bulabilirsiniz.


Benzer Haberler

4 kişi yaralandı, 3 sürücü tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Arif Akkeleş’in ölüm sebebi açıklandı

Voice Kıbrıs Haber

“Amaç asgari ücreti haziran ayına sarkıtmaksa bunu asla kabul etmeyeceğiz”

TAK

Bellapais İlkbahar Müzik Festivali Trio Konseri ile devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber

Orkide Yürüyüşü yapıldı

TAK

Gazimağusa Belediye Başkanı Uluçay Gamabel personelinin maaşlarının performans kriterlerine göre ödeneceğini açıkladı

TAK