FeaturedKIBRIS

Tarihi tren istasyonu restore ediliyor!

Güzelyurt’un turizmden daha fazla pay almasını sağlamak amacıyla Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmalar çerçevesinde yıllardır atıl durumda bulunan ve amacına uygun kullanılmayan Güzelyurt’taki tarihi tren istasyonu restore ediliyor.

Bir süre önce boşaltılarak, emniyet amaçlı olarak tellenen eski tren istasyonu bölgesinde incelemelerde bulunan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, tarihi tren istasyonunun restorasyonu için yakın zamanda ihaleye çıkılacağı ve restorasyonun 5-6 ay içinde tamamlanacağı müjdesini verdi.

Ataoğlu, bir süredir Batı bölgesinin turizmden gerekli payı alması adına yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleriyle çalışmalar başlatıp, toplantılar düzenlediklerini belirterek, 1974 sonrasında ilk kez 2016 kış döneminde turistlerin tüm ilçeleri ziyaret etmelerini sağladıklarını anımsattı.

9 Ekim’den itibaren yeniden turistlerin ilçeleri ziyaret etmesi ve esnafla daha fazla vakit geçirmesi için turların başlayacağını kaydeden Ataoğlu, bu konudaki eksiklikleri gidermek ve turlardan daha fazla verim almak için bölgelerdeki esnaf ve sivil toplum örgütleriyle görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Çalışmaları çerçevesinde 31 Aralık 1951’de son seferini yapmış olan ve 66 yıldır atıl durumda olan tren istasyonunun restore edileceğini belirten Ataoğlu, konuyla ilgili projenin hazır olduğunu, paranın bloke edildiğini ve yakın zamanda ihaleye çıkılacağını söyledi.

Ataoğlu, tarihi tren istasyonunun restore edilip müzeye dönüştürülmesinin Güzelyurt’a katkı sağlayacağına inanç belirterek, Bakanlık olarak bölgelerde turizmin odak noktaları oluşturma ve çevre temizliği duyarlılığına önem verdiklerini vurguladı.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da tarihi tren istasyonunun turistlerin ilgi odağı olması açısından ve kentte çeşitlilik adına bir değer olduğunu belirterek, projeye katkı koyan herkese teşekkür etti.

Bölgedeki incelemelere bağımsız Milletvekili Menteş Gündüz de eşlik etti.


Benzer Haberler

Ersin Tatar bugün KKTC’den ayrılarak Gambiya’ya gidiyor

Voice Kıbrıs Haber

278 sürücü süratli araç kullanmaktan rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

Park halindeki 2 araç alev aldı

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da uyuşturucu: 1 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

3 metre yükseklikten kayalıklara düşen şahıs yaralandı

Voice Kıbrıs Haber

Alkollü sürücü park halindeki araca çarptı

Voice Kıbrıs Haber