FeaturedKIBRIS

Talat “Sürreal gündem”

CTP milletvekili Ongun Talat, Serdinç Maypa ile ilgili yaşanan soruşturma ve yargı sürecine değinerek, Maypa bir suç işlemişse elbette tahkikatının yapılıp yargı sürecinin işleyeceğini söyledi ancak gündemi “sürreal” olarak niteledi.

Maypa’nın tutuklanmasından bir gün önce Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer’in düzenlediği basın toplantısında oğlunun işçi getirdiğini söylediğini anımsatan Talat, bunların da araştırılması gerektiğini vurguladı.

Yine aynı gün basına bir ses kaydı sızdırarak Maypa’nın insan ticaretiyle meşgul olduğu intibası yaratılmaya çalışıldığını kaydeden Talat, yargının her şeyin farkında olduğunu söyledi.

Mahkemede, Özel Soruşturma Birimi tahkikat memurunun Maypa aleyhine 4 gün ek tutukluluk talep ettiğini ancak mahkemenin bu talebi kabul etmediğini hatırlatan Talat, bu kararı Özel Soruşturma Birimi’ne yönelik önemli bir mesaj olarak değerlendi.

Talat, mahkemenin ayrıca iddia edilen diğer konular da araştırılarak 15 günde bir rapor sunulması kararını da anımsatarak, “Bu memlekette hala mahkemeler var. Bu da işin olumlu tarafı…” dedi.

Polisin sivil otoriteye bağlanmasının önemine vurgu yapan Talat, diploma soruşturması kapsamında Mağusa Polis Müdürünün tutuklanmasına ilişkin açıklama yapmayan Polis Genel Müdürlüğünü eleştirerek, şeffaflık vurgusu yaptı.

Özel Soruşturma Biriminin ne olduğunu da sorarak, modern demokrasilerde bu gibi şeylerin yeri olmadığını söyleyen Talat, özel hayatın gizliliğine ilişkin yasanın şart olduğunu belirtti. Talat, “Sorun yasalarda değil, sorun kimin bu yasaları nasıl uyguladığıdır. Konuyu ‘bu yasalar olmamalıydı’ya getirmek çok yanlıştır.” dedi.

Kamuoyunda “sahte diploma” meselesinin arkasının getirilmediğinin konuşulduğuna işaret eden Talat, tüm bu konularda magazin boyutundan kurtulmak gerektiği uyarısında bulundu.

Talat, “Biz sürekli skandallarla mı çalkanacağız? Böyle bir toplum hayatı sürdürülmez. Soruşturmaların tüm yönleriyle yapılması gerekiyor.” dedi.


Benzer Haberler

Türkiye’de katliam gibi kaza!

NTV

“Kıb-Tek’in özerkleştirilmesi konusunda çalışmalar yapmak üzere ortak komite kurulacak”

TAK

Şahali “Ucuzlama hane halkında hayat bulmadı”

TAK

Arıklı “Yıllardır süregelen sorunları bir çırpıda çözmem mümkün değil”

TAK

Tecavüz zanlılarına 21 yıl hapis!

Voice Kıbrıs Haber

Baybars “Arıklı iki buçuk yılını kurultay kavgalarıyla geçirdi”

TAK