FeaturedKIBRIS

Taçoy, inşaatı devam eden Engelsiz Yaşam Evi’nde incelemelerde bulundu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Mineraliköy’de bulunan  ve İkinci Etap Proje inşaatı devam eden  Engelsiz Yaşam Evi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Bakan Taçoy’a ziyaretinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Berhan Ongan, Bakanlık Müdürü Meray Dürüst , Planlama İnşaat Dairesi  ve Sosyal Hizmetler Dairesi yetkilileri  ile Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği temsilcileri  eşlik etti. 

Engelsiz Yaşam Evi Projesi ve binanın durumu hakkında  yetkililerden bilgi alan Taçoy,  Yaşam Evi’nin idari bölüm ve atölyeler ile yatakhane binası olarak inşa edilen binalarında incelemelerde  bulundu.

KKTC’de farklı gelişen bireylerin  sürekli kalabileceği  ilk yatılı merkez olma özelliği taşıyan Engelsiz Yaşam Evi’nde  farklı atölyelerin bulunacağı eğitim ve rehabilitasyon merkezi, mutfak, çamaşırhane, idari bölüm ve 32 kişilik yatı evinden oluşan birimler yer alıyor. 18 dönümlük arazi üzerinde inşa edilen, toplam 4500 m2 kapalı alana sahip olan Yaşam Evi Projesi,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı  Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet verecek.



Benzer Haberler

Hırsızlık yapan şahıs 2 yıl sonra KKTC’ye giriş yaparken tespit edildi

Voice Kıbrıs Haber

Maviş: “Okul kapasitelerinin geliştirilmesi için belediyeler daha fazla söz sahibi olmalı”

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’da bir kişi sahte fatura düzenlemekten tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Av tüfeği, kimlik kartı ve tüp çaldılar

Voice Kıbrıs Haber

Hamitköy’de uyuşturucu!

Voice Kıbrıs Haber

Seyir halindeki kamyonet alev aldı

Voice Kıbrıs Haber