FeaturedKIBRIS

‘Tablo açıktır hükümetin istifa etmesi gerek’

Ülkeye karantinasız girişleri yorumlayan Lefkoşa Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı durumu “Tam bir hukuk cinayeti, yürütülen ihale açısından tam bir rezalet” olarak değerlendirdi.

Harmancı hükümetin istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Harmancı’nın sosyal medyadan yaptığı açıklama şu şekilde:

“Bazı konuları ayıklayarak son günlerde yaşananlara ilişkin yorum yapmak isterim.
“Jet” konusunda kadınların uyruklarından yola çıkarak yapılan yorumlar çok çirkin, yaşlarından dolayı yapılan sorgulamalar bir derece manalı olsa da tümü de olayın özünden bizi ayırıcı nitelikte.
Olayın özü 26 Haziran tarihine kadar büyük bir ihaleyi kazanıp imza atma hakkına sahip bir firma ortada dururken, ihaleyi kaybetmiş bir firmayı hükümetin iddiası konuya ilişkin inceleme yapmaları için ülkeye getiritilmesi ve bu operasyonun bir fiil devlet adına hükümet eliyle yürütülmesi meselesidir. Tam bir hukuk cinayeti, yürütülen ihale açısından tam bir rezalet.
Ülkeye girişte yapılan ve uygulanmayan prosedürler (itfaiye girişi, karantina) ilgili tüm tarafların bir saniye daha orada olmayacak şekilde görevden ayrılmasını gerektiriyor.
Tablo açıktır hükümetin istifa etmesi ve belirlenen tarihe kadar bir seçim hükümeti ile yola devam edilmesi gerekmektedir.
Bu yaşananların ve mecliste dün “verilmeye çalışılan” birbirinden tezat sözüm ona cevapların hiçbirinin kamu vicdaninda aklanabilmesinin imkanı yoktur.
Ayrıca YeniDüzen gazetesini de bu olayı ortaya çıkarmasından dolayı yürekten kutluyorum.”

(Voice of the Island)


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber