FeaturedSağlık

Sucuoğlu, sağlık alanında yapılan yasa değişikliklerle ilgili bilgi verdi

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, özel hastanelerin denetlendiğini, raporların çıktığını, eksiklik tespit edilen hastanelere uyarı yazılarının yazıldığını söyledi.

Bakan Sucuoğlu, Cumhuriyet Meclisi’nde yaptığı konuşmasında sağlık alanında yapılan yasa değişikliklerle  ilgili bilgi verdi. Sağlık sisteminin değişimi için protokolde 31 Aralık tarihinin yer aldığını belirten Sucuoğlu, Döner Sermaye yasasında sona yaklaşıldığını, genel sağlık sigortası yasasının da savcılıktan gelen çekincelerin toparlanmasının ardından  meclisin gündemine geleceğini söyledi.

Bakan Sucuoğlu, 10-12 yıl okuyan bir doktorun mevcut maaşının düşük olduğuna işaret ederek, yapılan artışın mahkeme kararı ile bir alakası olmadığını, ayrı bir kulvarda devam eden çalışmanın bir sonucu olduğunu kaydetti.

Bakan Sucuoğlu, Genel Sağlık Sigortası’nın birçok yasasyı etkilediği için büyük bir reform olacağını da söyledi. Mahkemenin hekimlere ikinci iş yasağı ile ilgili ürettiği karar için geçiş süresi olarak 6 ay verildiğini hatırlatan Sucuoğlu, “sıkışacağız, altyapımız hazır mı hayır” dedi.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu da, özel hastanelerin denetlendiğini, raporların çıktığını, eksiklik tespit edilen hastanelere uyarı yazılarının yazıldığını söyledi.

Kaynak: BRT


Benzer Haberler

Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor

AA

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK