FeaturedKIBRIS

Sucuoğlu, “Kanser konusunda çok ciddi adımlar atıldı”

7 Nisana kadar devam edecek “Kanser Haftası” etkinlikleri bugün başladı.

Etkinlikler çerçevesinde Sağlık Bakanlığı “Kansere Değil Hayata Şans Ver” sloganıyla Lefkoşa Merit Otel’de basın toplantısı düzenleyerek geniş kapsamlı bir bilgilendirme yaptı.

Basın toplantısında ülkedeki kanser tedavileri ve araştırmalar hakkında uzman doktorlar tarafından sunumlar yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu kanser hastalığında farkındalığın önemini bir kez daha vurguladı.

Bir diğer önemli noktanın ise yiyip içtiğimiz ürünlerin olduğunu söyleyen Sucuoğlu, kullanılan ilaçların bu anlamda önemli olduğunu ifade ederek, “Verilen zararı göreceğiz. Parmağımızın arkasına saklanmamalıyız” dedi.

Kanserle mücadele ve tedavi konusunda çok ciddi adımlar atıldığını ve daha atılması gereken adımlar bulunduğunu söyleyen Sucuoğlu, tarımsal ürün tüketimi ve kontrolüne de dikkat çekti.

Bakan Sucuoğlu, tarımsal ürünlerde kontrolsüz ve denetimsiz ilaç kullanımının sağlıkta ciddi zararlar verdiğini vurguladı.

Hal Yasası’nın bir an önce çıkarılması gerektiğini söyleyen Sucuoğlu, yasa kapsamında barkod uygulamasıyla sistem kendini kontrol edeceği için büyük oranda sıkıntının ortadan kalkacağını kaydetti.

Bakan Sucuoğlu, yaşam şekli, hareketsizlik ve sağlıksız beslenmenin istenmeyen hastalıkları ortaya çıkarabileceği uyarısında bulundu.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail de Kanser hastalarının en büyük sorununun yurt dışı tedavileri olduğunu belirterek, hastaların yurt dışı tedavilerde maddi manevi yıkıma uğradıklarını vurguladı.

En büyük olumsuzluk olarak kanserle ilgili devlet politikası oluşturulmamasını gösteren Kocaismail, çok sık hükümetler değiştiğini ve başlatılan projelerin sonlandırılamadığını söyledi.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Kenan Arifoğlu da, kanser tedavisinde görev yapan ekiplerin çok iyi olduğunu vurgulayarak, istatistik konusunda büyük eksiklikler olduğunun altını çizdi.

Kanserle mücadelede önleyici tedbirlerin önemine dikkat çeken Arifoğlu, yapılacak çok iş olduğunu ve hep birlikte çalışmaları gerektiğini kaydetti.

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı Koordinatörü Övgü İnce de , Vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından kanser konusunda hastaları tedavi eden doktorlar sunumlarını gerçekleştirdi.

Etkinlikte ayrıca çeşitli istatistiki bilgiler verildi.


Benzer Haberler

Brent petrolün varil fiyatı yüzde 0,73 düşüşle 87,56 dolar oldu

Voice Kıbrıs Haber

Bellapais İlkbahar Müzik Festivali Trio Konseri ile devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber

Orkide Yürüyüşü yapıldı

TAK

Gazimağusa Belediye Başkanı Uluçay Gamabel personelinin maaşlarının performans kriterlerine göre ödeneceğini açıkladı

TAK

Nijerya’da düzenlenen saldırılarda Sivil Ortak Görev Gücünden 25 kişi öldü

NTV

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (29 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber