FeaturedKIBRIS

“Statüko bölünme demektir”

Unite Cyprus Now yazılı açıklama yaparak Kıbrıs sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu.

Unite Cyprus Now’ın açıklaması şu şekilde:

“Türkiye Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Türkiye’nin “federal çözümün artık sürdürülebilir olmadığını” ve onun yerine “eşit egemenliğe dayalı iki devletli çözümü desteklediğini” BM yetkilisine bildirmesi üzerine, Kıbrıs sorunundaki tüm taraflara kendi geleceklerini belirleme konusunda son kararın Kıbrıs’taki toplumlara ait olduğunu hatırlatmak isteriz. 

Ayrıca, garantör ülkelerin ve diğer uluslararası tarafların Kıbrıs sorununa sürdürülebilir bir çözüm bulunmasında yapıcı bir rol üslenmeleri gerektiğini de hatırlatırız.

“İki devletli bir anlaşma” gerçekçi ve olası değildir; Kıbrıslıların nasıl bir çözüm istediklerine dair yapılan araştırmaların sonuçlarıyla ve federasyonu onaylayan BM Güvenlik Konseyi kararlarıyla da çelişmektedir.

Üstelik böylesi bir “çözüm” Kıbrıslı Türkleri AB dışında bırakacak; ekonomik olarak daha kırılgan ve giderek baskın hale gelen bir Türkiye’ye daha bağımlı kılacaktır.

Böylesi bir çözüm mümkün olmadığına göre, statükonun devamıyla kalıcılaşan, fiili ve resmen tanınmayan bir bölünmeyle karşı karşıya kalmaktayız.

Bölgede mütemadiyen sayısız krizler yaratma potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda, statükonun sürdürülebilir olmadığı ve taraflara fayda sağlamadığı açıktır. Statükonun yalnızca bölünme hattının kuzeyinde yaşayan Kıbrıslı Türklere zarar vereceğini düşünenler, büyük bir yanılgı içindedirler ve Kıbrıs’ta gelecek kuşakların karşılaşacakları belaların sorumluluğunu taşımaktadırlar.  

Tüm Kıbrıslılara, açıkça ve kendi kişisel çıkarları için gizliden gizliye ülkemizin bölünmesi için çalışanları iyi tanımaları ve statükonun devamıyla kalıcılaşan bölünmeye karşı seslerini yükseltmeleri çağrısında bulunuruz.

Ayrıca, tüm taraflara ve uluslararası camiaya Kıbrıs’ta birlik, uzlaşı ve bölgede istikrar yönünde net bir duruş sergilemeleri için çağrıda bulunuruz. “

Voice of the Island


Benzer Haberler

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Üstel ve Yılmaz’dan Ankara’da narenciye için mutabakat zaptı

TAK

2024 basın özgürlüğü endeksinde Kuzey Kıbrıs 90’ıncı sırada yer aldı

TAK

Sahte pasaport zanlısı 7 gün daha tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber

Pazar günü feshedilecek Milletin Partisi’nin üyeleri YDP’ye katılacak

TAK

Erhürman “Hükümet zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

Voice Kıbrıs Haber