FeaturedKIBRIS

Sözcü: Kıbrıs tam istihdam koşullarına doğru ilerliyor

Kıbrıs Cumhuriyeti Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromou, Kıbrıs’ın tüm üye ülkeler arasında, en büyük kalkınma ve işsizlik oranında en büyük düşüşü kaydettiğini teyit ederek Kıbrıs’ın tam istihdam koşullarına doğru ilerlediğini vurguladı.

Kıbrıs Haber Ajansı’nda yer alan haberde, Salı günü Avrupa İstatistik Dairesi EUROSTAT tarafından istihdam ve işsizlik oranıyla ilgili yapılan açıklamaya değinen Sözcü, “ülkemizin büyük bir kalkınma ve işsizlik oranında büyük bir düşüş kaydettiği bir kez daha teyit edildi” dedi.

Aynı zamanda, işsizlik göstergesinin geçen haziran ayında, 2014 kriz dönemine kıyasla yarıya düştüğünü (%16,4) belirtti. %8,2’lik düşüşün Kıbrıs’ı Avrupa ortalamasının tam altına yerleştirdiğini dile getiren Sözcü, bunun ülkenin tam istihdam koşullarına doğru ilerlediğini gösterdiğini vurguladı.

Sözcü, istihdam alanındaki olumlu gelişmelerin hükümetin genel stratejisi için daha iyi koşullar yarattığını, yabancı yatırımlar çektiğini ve ülkemizin avantajlı olduğu sektörlerde insan potansiyelini ve özellikle genç insanlardan yararlanabilmek için ekonomik faaliyetleri teşvik ettiğini kaydetti.

 


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Mahkemede söz alan zanlı “Anlaştığım madde eksik geldi”

Voice Kıbrıs Haber

Gardiyanoğlu “Kamuya 20 engelli daha istihdam edilecek”

TAK

Özersay “Yeni tutuklamaların yapılacağını düşünüyoruz”

TAK

KTOEÖS’ten şok eylem

Voice Kıbrıs Haber

7 yıl hapse mahkum edilen zanlı Türkiye’ye iade edilecek!

Voice Kıbrıs Haber