FeaturedKIBRIS

“Sosyalleşin: Sosyal Girişimcilikle İstihdamı Destekliyoruz”

Mağusa Suriçi Derneği (MASDER), AKTI Proje ve Araştırma Merkezi ve Mağusa Kadın Merkezi Derneği (MAKAMER) tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, ‘Sosyalleşin: Sosyal Girişimcilikle İstihdamı Destekliyoruz’ isimli proje kapsamında tanıtım günleri devam ediyor.

Yapılan açıklamada, nisan ayı boyunca, proje kapsamında üniversiteler ve liselerin ziyaret edilerek sosyal girişimcilik ve proje kapsamındaki ücretsiz eğitimler, atölyeler, yurtiçi ve yurtdışı gözlem gezileri ve staj imkanlarının tanıtılmaya devam edileceği kaydedildi.

Sosyal girişimcilikte yeni beceriler ile öğrenme fırsatları sunarak bireylerin toplum içerisindeki katılımını güçlendirmeyi ve böylelikle de Kıbrıs’ta istihdam edilebilirliği desteklemeyi amaçlayan projenin ilk tanıtım etkinliğinin 30 Mart’ta yapıldığı anımsatıldı.

Sosyal girişimciliği tanıtan ve teşvik eden projenin hedef kitlesi arasında gençler, kadınlar, dezavantajlı gruplar olmakla beraber, varolan girişimcilere de erişebilmeyi hedefliyor.

Proje, dün Ledra Palace’da, Kıbrıs’ın kuzeyi ve güneyindeki sivil toplum örgütleri arasında iletişim ağı kurmayı amaçlayan ve UNFICYP tarafından organize edilen “Ağ Oluşturma Etkinliği”nde tanıtıldı.

Ardından Sivil Alan tarafından organize edilen “Youth Chat Cafe” etkinliği kapsamında yarın Türk Maarif Koleji ve 17 Nisan Çarşamba Levent Koleji ziyaret edilecek ve sosyal girişimcilik gençlere de tanıtılacak.

26 Nisan Cuma günü saat 10:00’da Yakın Doğu Üniversitesi Kariyer Fuarı’nda öğrencilerin sosyal girişimcilik hakkında bilgi edinmesini sağlamak ve projenin sunacağı imkanlardan nasıl faydalanabileceklerini öğrenmek amacıyla Engelsiz Aktivite Merkezi’nde sunum gerçekleşecek ve Kariyer Fuarı’nda Proje’yi tanıtıcı stant açılacak.

30 Nisan Salı günü Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin Kariyer Günlerinde sunum ve standlar ile, gençler sosyal girişimciliğe teşvik edilecek.

Proje ve gelecekteki etkinliklerle ilgili daha fazla bilgi edinmek isteyenler, www.gosocialcy.eu internet sitesini ziyaret ederek veya ‘Go Social Cyprus’ isimli Facebook ve Twitter Sayfasını takip ederek güncellemelerden haberdar olabilir.

(TAK)


Benzer Haberler

Arif Akkeleş’in ölüm sebebi açıklandı

Voice Kıbrıs Haber

“Amaç asgari ücreti haziran ayına sarkıtmaksa bunu asla kabul etmeyeceğiz”

TAK

ABD’de hava yolu şirketi 101 yaşındaki kadını uçuşa bebek olarak kaydetti

TAK

Küresel piyasalar Fed haftasına pozitif seyirle başladı

Voice Kıbrıs Haber

Brent petrolün varil fiyatı yüzde 0,73 düşüşle 87,56 dolar oldu

Voice Kıbrıs Haber

Bellapais İlkbahar Müzik Festivali Trio Konseri ile devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber