FeaturedTeknoloji

Sosyal medya kullanıcılarına yeni uyarı

Kıbrıs Rum Polisi, sosyal medya platformlarında ve özellikle Viber’de hesapların ele geçirilmesi vakalarında artış yaşandığını , şifrelerin herhangi bir kişiye verilmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

Kıbrıs Rum Polisi İletişim Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında , son dönemde çeşitli kullanıcıların Viber uygulamasında tanıdıkları bir kişiden, onun adına bir kod alacaklarını ve daha sonra bunu o kişiye vereceklerini bildiren bir mesaj aldığı belirtildi.
ŞİFRELERİ PAYLAŞMAYIN
Açıklamada, “Özünde bu kod, başka bir masum kurbanın zaten ele geçirilmiş bir hesabını kullanan mesajı gönderenin değil, alıcının kendi hesabı içindir” denildi.
Bu yöntem alıcının güvenini kazanmak için kullanılıyor ve bu da kendi hesabının ele geçirilmesiyle sonuçlanıyor.
Halkın bu tür mesajlara karşı özellikle dikkatli olması ve aldıkları şifreleri herhangi bir kişiye ifşa etmemeleri çağrısında bulunuldu.
ŞİFRENİZİ DÜZENLİ ARARLIKLARLA DEĞİŞTİRİN
Ayrıca, elektronik hesaplara (e-posta, Facebook, Viber, vb.) yasa dışı erişim olasılığını önlemek için, güvenlik ayarlarında iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmeleri, hesaplarına bağlandıkları cihazları kontrol etmeleri, Facebook ve Instagram’da kaydettikleri kişisel verileri (e-posta ve telefon numarası) kontrol etmeleri ve bunlardan herhangi birine erişimleri yoksa silmeleri gerektiği belirtildi.
Ayrıca sosyal medya hesabı olanların şifrelerini semboller, rakamlar ve harfler kullanarak düzenli aralıklarla değiştirmeleri ve her hesapta ayrı bir şifre kullanmaları istendi.
( Kaynak KHA)


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Kıbrıs Rum Savunma Bakanı Palmas “Halkın endişe etmesine gerek yok”

TAK