FeaturedKIBRIS

Son Dakika: Asgari ücret belli oldu!

2019 yılının ilk asgari ücreti brüt 3,150; net 2,740 TL olarak belirlendi. Bu durumda net 2.279 TL olan asgari ücrete, 461 TL net artış yapılmış oldu.

Asgari ücretin belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun 3. toplantısı sonrasında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler  asgari ücreti açıklayarak, “Şu an için ulaşabildiğimiz nokta buydu” dedi ve  yeni asgari ücretin 1 Şubat itibarıyla geçerli olacağını söyledi.

İşçi tarafının belirlediği rakam üzerinde baskın olmaya  çalışacağını, elinden geleni yapacağını öteden beridir söylediğini kaydeden Bakan Çeler, “hak yiyen, çalışanına emeğini vermeyen” işverenleri  kınadı ve bir işçinin çalışırken aldığı maaşın o ay içerisinde hayatını sürdürmesini sağlayacak şekilde olması gerektiğini ifade etti.

Yeni asgari ücretin oy çokluğuyla (işçi kesimi ve devlet kanadının kabulüyle) brüt  3150 TL olarak  kabul edildiğini kaydeden Çeler, bunun haftalık 726.92, günlük 145.38 saatlik ise18.17 TL olarak belirlendiğini dile getirdi. Çeler, bunun net olarak yansımasının ise aylık 2740.50, haftalık 632.43, günlük 126.49 ve  saatlik de 15.81 TL olacağını  ifade etti.

(TAK)


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK