FeaturedKIBRIS

Somun ekmek fiyatı yeniden yükseldi!

Ekonomi ve Enerji Bakanı Amcaoğlu, Fırıncılar Birliği ile uzlaşıya varıldığını açıkladı.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, bugün Fırıncılar Birliği ile yaptıkları teknik toplantılar sonucunda, sektörde yaşanan daralma ve diğer yapısal sorunları ele aldıklarını açıkladı. Bakan Amcaoğlu, 200 gramlık somun ekmek fiyatının 13 buçuk Türk Lirası (13.5 TL) olması konusunda uzlaşıya varıldığını ifade etti.

Bakan Amcaoğlu, bakanlık basın bürosu aracılığı ile yaptığı açıklamada, unlu mamuller ve fırıncılık sektöründe giderek azalan pazar payını artırmak ve sektörün daha verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak için bazı temel konularda iyileştirmeler yapılması ve bu yöntemle de ekmek fiyatının daha makul fiyatta tutulabilmesinin ele alındığını duyurdu.

Toplantıların sonucunda bakanlığın 6 konuda teknik çalışmalar yapması ve en kısa sürede Fırıncılar Birliği ile paylaşmasına karar verildiğini belirten Bakan Amcaoğlu, 200 gr somun ekmek fiyatının da 13.5 TL olması kararında uzlaşıya varıldığını kaydetti.

Bakan Amcaoğlu, sektörün daha sağlıklı bir noktaya taşınabilmesi için bakanlık ile Fırıncılar Birliği’nin yeni teknik toplantılar yapıp başbakanlığa bir rapor sunacaklarını ekledi.

 


Benzer Haberler

İsias Davası için Adıyaman’a giden KKTC heyeti adaya döndü

BRT

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde olacak

Voice Kıbrıs Haber

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber