FeaturedKIBRIS

Solyalı “Gazeteler 3. ülkelerden gelen öğrencilerin fotoğraflarıyla dolu”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Lefkoşa Milletvekili Ürün Solyalı, Yükseköğrenimde, özellikle KKTC vatandaşı olmayan kişilerin zor durumda bulunduğunu söyledi.

Solyalı “Yüksek Öğretim, Kaçak Yaşam ve Devletin Sorumluluğu” konulu güncel konuşma yaptı.

Yükseköğrenimde, özellikle KKTC vatandaşı olmayan kişilerin içinde bulunduğu zor durumu dile getiren Solyalı, her gün gazetelerin ön sayfalarında 3. ülkelerden gelen öğrencilerin mahkemeler önündeki fotoğraflarıyla dolu olduğunu söyledi. Solyalı, bu konuya önem verilmesi ve gerekli denetimin yapılması gerektiğini kaydetti.

Ülkede 22 yükseköğrenim kurumu tespit ettiklerini dile getiren Solyalı, yüz bine yakın diğer ülkeden gelen ve yüksek öğrenim adı altında ülkeye giriş yapan kişilerin olduğunu söyledi.

Cezaevine giren yabancı sayısında her geçen gün arttığını kaydeden Solyalı, cezaevinde KKTC vatandaşı olmayanların oranının yüzde 72 olduğuna dikkat çekti.

Hem acenteler, hem üniversitelerin getirdiği her kişi hakkında mükellefiyet sahibi olunması gerektiğini dile getiren Solyalı, denetim sorumluluğunun yerine getirilmesi gerektiğini belirtti.

ÇAVUŞOĞLU “ CEZA ALAN ÖĞRENCİ SAYISI YÜZDE 1”

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da eleştirileri yanıtladığı konuşmasında, ülkedeki üniversite sayısının 23, öğrenci sayısının ise 110 bin olduğuna işaret ederek, ceza alan öğrenci sayısının ise yüzde 1 olduğunu söyledi.

İstismarın sözkonusu olduğu gibi sıkıntılı günler de yaşandığını dile getiren Çavuşoğlu, gerçekten öğrenci olanların adaya gelmesinin istendiğini kaydetti.

Burada bazı öğrencilerin kaçak çalıştıklarının gerçek olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, öğrencilerin adadaki durumunun denetlenmesi gerektiğini de söyledi. Çavuşoğlu, ülkede görev paylaşımları olduğunu ve herkesin görevini daha yüksek performansta yapmasına vesile olacağını kaydetti.

“ÇİFT VİZE UYGULAMASI…”

Bu sene itibariyle çift vize uygulamasından dolayı uçak biletlerinin gidiş-dönüş birlikte alındığına dikkat çeken Çavuşoğlu, artık yaşanan herhangi bir sorunda ülkeye mali açıdan yük olunmayacağını belirtti.

Kürsü konuşmaların izlendiğine dikkat çeken Çavuşoğlu, dünyanın birçok ülkesine ulaşan bu konuşmaların önemine dikkat çekerek, suçlu öğrenci oranının çok olmadığını, verilerin daha doğru verilmesi gerektiğini kaydetti.


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber