FeaturedKIBRIS

“Sol ve Kıbrıs Sorunu” Yıllık Konferansı düzenleniyor

“Sol ve Kıbrıs Sorunu” Yıllık Konferansı düzenleniyor.

Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan konferans, 14 Ekim Cumartesi günü 08:30 – 17:30 saatleri arasında Dayanışma Evi’nde gerçekleştirilecek.

Konferans öncesinde, “Kıbrıs Sorunu ve Sol” Konferansları Düzenleme Komitesi tarafından basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, bugüne kadar yapılan konferanslarla ilgili bilgi verildi.

Bu yılki beşinci Sol ve Kıbrıs Sorunu Konferansı’nın, “Kıbrıs Solu’nun Ortak Eylemi” temasıyla düzenlendiği belirtildi.
Konferansın, Kıbrıs sorununda sürdürülebilir bir çözüm hedefine ulaşılması ve bunun korunmasına yönelik olarak Sol’un işbirliği ve ortak eylem olanaklarına odaklanıldığı kaydedildi.

AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanu, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve Takis Hatzidimitriu’nun selamlama konuşmalarını yapacakları konferansta, 29 konuşma yapılacağı bilgisi paylaşıldı.

KONFERANSLARIN GEÇMİŞİ…

Tüm “Sol ve Kıbrıs sorunu” konferanslarının temel hareket noktasının, adada barışın sağlanması ve Kıbrıs’ın siyasi eşitliğe dayalı, iki bölgeli, iki toplumlu bir federasyon çerçevesinde yeniden birleşmesi hedefi olduğu kaydedildi.
Konferansların amacının, Kıbrıs Solu’nun her iki toplumdan çeşitli akımlarını (siyasi partiler, sendikalar, diğer siyasi ve toplumsal örgütler, hareketler ve bireyler) biraraya getirmek, Kıbrıs Solu sahasındaki tartışma ve analizlere katkıda bulunmak olduğu belirtildi.

Her konferansta Kıbrıs sorununda dönüm noktasında olunduğunun dile getirildiği ifade edilerek “Bunu tekrarlamanın gereksiz olacağı düşüncesindeyiz; çünkü bunu her gün yaşıyoruz. Kıbrıs’taki siyasi sahne, toplumlarımızın liderleri tarafından yönlendirildiği şekliyle, her iki toplumun da mevcudiyetini giderek daha fazla tehdit etmektedir” denildi.
Ukrayna’da bir buçuk yılı aşkın bir süredir devam eden savaşla ve bunun dünya barışını ciddi biçimde baltalamaya devam eden çok sayıda ve çeşitli olumsuz sonuçlar doğurduğunun aktarıldığı toplantıda, İsrail-Filistin çatışmasının geçtiğimiz hafta dramatik bir şekilde tırmanmasıyla Kıbrıs sorunun küresel ve bölgesel zıtlaşmaların daha da istikrarsızlaşan ağının bir parçası haline geldiğine işaret edildi.

(Voice Kıbrıs Haber 2023)


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Mahkemede söz alan zanlı “Anlaştığım madde eksik geldi”

Voice Kıbrıs Haber

Gardiyanoğlu “Kamuya 20 engelli daha istihdam edilecek”

TAK

Özersay “Yeni tutuklamaların yapılacağını düşünüyoruz”

TAK

KTOEÖS’ten şok eylem

Voice Kıbrıs Haber

7 yıl hapse mahkum edilen zanlı Türkiye’ye iade edilecek!

Voice Kıbrıs Haber