FeaturedKIBRIS

Sol Hareket “Sınır kapılarının açılmasını memnuniyetle karşıladık”

Sol Hareket, geçiş kapılarının 461 gün sonra yeniden açılmasını memnuniyetle  karşıladıklarını belirterek, iki toplumun çeşitli düzeylerde ilişkilerinin ve işbirliklerinin gelişmesi için daha yoğun bir çalışma yürüteceklerinin altını çizdi.

Sol Hareket’ten yapılan açıklama şu şekilde:

Barikatların açılmasını selamlıyoruz.

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, yaptığı yazılı açıklamada, ülkemizi bölen barikatların 461 gün sonra yeniden açılmasını selamladıklarını belirterek, iki toplumun çeşitli düzeylerde ilişkilerinin ve işbirliklerinin gelişmesi için daha yoğun bir çalışma yürüteceklerinin altını çizdi. 

BM’nin yanı sıra konunun uzmanlarından oluşan İki Toplumlu Sağlık Komitesi’nin bir çok kez geçiş kapılarının kademeli bir şekilde açılmasının sağlık açısından herhangi bir tehdit oluşturmadığı yönünde görüş bildirdiğini, ancak bunun sürekli göz ardı edildiğini kaydeden Korkmazhan, “Barikatlar çok daha önce açılabilir, toplumlararası ilişkilerin kopması ve Kıbrıslı Türk ekonomisinin bu kadar dar boğaza hapsolması engellenebilirdi. Ancak sağlığı milliyetçi politikalarına alet eden her iki taraftaki yönetimler, bunu bilerek engellediler” dedi.

Niyetleri Kıbrıs’ı 2003 öncesine döndürmekti, başaramadılar!

“Her iki taraftaki milliyetçi yönetimler, Korona pandemisini barikatların kapalı kalmasını kalıcılaştırmak ve toplumlar arası teması tamamen kesmek yönünde fırsat olarak görmekteydiler. Niyetleri Kıbrıs’ı 2003 öncesine döndürmekti. Ancak bunu gerçekleştirmelerinin mümkün olmadığını hep söyledik. Mümkün olmadığı görüldü” diyen Korkmazhan, Kıbrıs’ta filmi geriye doğru sarmanın mümkün olmadığını, sürecin kapsamlı federal çözüm ile sonuçlanmasının kaçınılmaz olduğunun altını çizdi.

Önümüzdeki süreçte toplumlararası ilişkilerin ve işbirliklerinin yeniden artacağı bir dönem olacağını, bu bağlamda her iki toplumdaki çözüm ve barış güçlerine büyük görevler düştüğünü kaydeden Korkmazhan, Sol Hareket olarak yeni güven arttırıcı önlemler ve erken federal çözüm için Kıbrıslı Türk, Kıbrıslı Rum tüm barış güçleri ile ortak mücadeleyi büyütmek için kararlı bir şekilde çalışacaklarını kaydetti.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (30 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Bugün sağanak bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK