Kültür Sanat

Sokak müziğinden kazandığı parayla dünyayı dolaşıyor


Aborjin çalgısı didgeridoo ve Afrika davulu ile sokak müziği yapan Ukraynalı Denys Tonchevskyi, müzikten kazandığı parayla 3 yılda 10 ülkeyi gezdi.

Aborjin çalgısı didgeridoo ve Afrika davulu ile sokak müziği yapan Ukraynalı Denys Tonchevskyi, topladığı parayla dünyayı geziyor.

Bir yılbaşı gecesi dinlediği müzik grubundan etkilenen ve 2015 yılında Rusya’da sistem yöneticisi olarak çalıştığı işinden ayrılan Tonchevskyi, müzik aletleriyle dünya turuna çıktı.

Gittiği ülkelerde Avustralya yerlisi Aborjinler’in çalgısı didgeridoo ve Afrika davulu ile sokak müziği yapan Tonchevskyi, müzikten kazandığı parayla 3 yılda 10 ülke gezdi. Kimi zaman tanıştığı arkadaşların evlerinde kimi zaman da çadırda kalan müzisyen, son durağı İzmir’de, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

“DÜNYA TURUNA BAŞLADIĞIMDA YANIMA HİÇ PARA ALMADIM”

Dünya turuna başladığında yanına hiç para almadığını belirten Tonchevskyi, müzikten kazandığı paraya göre kendine yeni bir rota çizdiğini söyledi.

Yaptığı müziğin bir süre sonra yaşam biçimine dönüştüğünü anlatan Tonchevskyi, “Ondan sonra kendimi hayatın akışına bıraktım. Üç yıl önce her şeyi bırakıp yanıma aldığım enstrümanla yola koyuldum. Önce Rusya’da gezmeye başladım. Daha sonra ise müziğin ritmine kapılarak farklı ülkelere yelken açtım” dedi.

“GİTTİĞİM YERLERDE KALACAK YER SORUNU YAŞAMIYORUM”

Gittiği yerlerde, diğer ülkeye geçmeye yetecek kadar parayı kazanana kadar kaldığını dile getiren Ukraynalı gezgin, “Bu arada o ülkeyi geziyor, insanlarla tanışıyorum, müziğimi yapıyorum. Seyahatlerime Rusya ile başladım, sonra Belarus, Kırım, Kırgızistan, Tacikistan, Çin…. Bir yıl boyunca Çin’in her tarafına gittim. Gittiğim ülkelerde kalacak yer sorunu yaşamıyorum. Bazen sokakta müzik yaparken tanıştığım insanlar evine davet ediyor, çoğu zaman da çantamda taşıdığım çadırı kurarak konaklıyorum” diye konuştu.

Tonchevskyi, İzmir’de, internet üzerinden tanıştığı bir kişinin Urla’daki evinde kaldığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Sokak müziği yaparak kazandığım parayı yemek, yol ve vize masrafları için kullanıyorum. Şimdiye kadar herhangi bir zorlukla karşılaşmadım, tanıştığım insanların yardımını gördüm. Seyahatlere plan yapmadan çıkıyorum, yeterince para kazandıktan sonra bir sonraki ülkeyi seçerek yola çıkıyorum. Türkiye’den sonra gideceğim ülkeyi henüz belirlemedim” 



Benzer Haberler

Lefke Ceviz Festivali 2 Haziran’da yapılacak

TAK

FOGEM’in 16. Uluslararası Yaz Sevinci Çocuk Festivali 3 Haziran’da başlıyor

TAK

İmren Aytaçoğlu’nun ilk çocuk kitabı “Eylül’ün Zeytin Ağacı” yayımlandı

Voice Kıbrıs Haber

Bilim Şenliği başladı

TAK

Ercan Havalimanı’nda klasik otomobil şöleni

Voice Kıbrıs Haber

Eklektik Manifest – Lefkoşa Bienali’ne Giriş Projesi’nin ilk üç istasyonu açıldı

Voice Kıbrıs Haber