Sağlık

Soğuk kış aylarına cildiniz hazır mı?

Güneşin içimizi ısıttığı bahar aylarını artık geride bırakıyoruz. Doğa soğuk kış şartlarına uyum sağlamak için doğa kendini yenilerken cilt bakımınızı da kış aylarına uyarlamaya şimdiden başlamalısınız. Mevsim değişirken uyguladığınız cilt bakımının aynı kalması elbette söz konusu dahi olamaz. Unutmayın ki sonbahar cildinizi kışa hazırlamak için muhteşem bir fırsattır. Kullandığınız kozmetik ürünlerini şimdiden yenileyerek cildinizi kışa hazırlamanız soğuk aylarda sorun yaşamamanız için büyük önem arz ediyor.

Cildimi Kışa Nasıl Hazırlarım?

Kış aylarına girerken cilt bakımı için öncelikle kullandığınız ürünleri yeniden gözden geçirmeniz gerekiyor. Yaz aylarında cildinize iyi gelen birçok bakım ürünü kışın ayın görevleri layıkıyla yerine getiremeyebilir. Ünlü dermatologların önerilerini göz önüne alarak yapmanız gerekenleri sizin için sıraladık.

Kış Aylarında Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Yaz aylarında cildiniz yıpranmış olabilir ve cilt problemlerini giderebilmeniz için en uygun mevsim son bahardır. Mevsim değişirken nemlendirici öncesinde antioksidan serum kullanarak yıpranan cildinizin kendisini onarmasını  ve cildinizin daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranı hızlı bir şekilde değişebilir ve cildiniz daha fazla neme ihtiyaç duyar. Soğuk havalarda daha çok kapalı ortamlarda vakit geçiririz ve bu durum elbette cildinize de yansır. Bu yüzden yaz aylarında kullandığınız nemlendirici mevsimin değişmesinin ardından yeterli gelmeyebilir. Mevsimin değişmesinin ardından kullanacağınız nemlendiricinin içeriği daha zengin olmalıdır. B vitamini, kakao yağı ve jojoba yağı içeren nemlendiriciler kullanmanız bu aylarda yararınıza olacaktır.

Cildinizin kışa hazır olması için alabileceğiniz bir diğer önlem ise daha hafif bir temizleyici kullanmaktadır. Özellikle köpük temizleyicilerden uzak durmanız gerekmektedir.

Kışın cildinizin kurumasını istemiyorsanız yüzünü sıcak suyla yıkamayın.  Çok sıcak suyla yüzünü yıkamak cildinizden daha fazla su buharlaşmasına ve cildinizin kurumasına neden olabilir.

Yapmanız gereken bir diğer değişiklik ise losyonlar yerine daha fazla yağlı olan krem formundaki ürünler kullanmak.


Benzer Haberler

Nöbetçi eczaneler (1 Mayıs 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Elektronik sigara kullanan gençler, kurşun ve uranyuma maruz kalıyor olabilir

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler (30 Nisan 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler (29 Nisan 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler (28 Nisan 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor

AA