Teknoloji

Skandalın bedeli ağır oldu

Veri skandalının ardından Facebook hisseleri haftayı yüzde 13’lük bir düşüşle kapattı.

Merkezi İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Cambridge Analytica adlı veri analiz şirketinin yaklaşık 50 milyon Facebook hesabından veri topladığı ve bu verileri ABD seçimleri ve Brexit referandumunu etkilemek için kullandığı iddiasının yankıları sürüyor. 

Skandalın ardından Facebook hisseleri Cuma günü haftayı yüzde 13’lük bir düşüşle 160 doların altında kapatırken, Facebook hisselerinde bu denli en son Temmuz 2012 yılında bir düşüş görülmüştü. 

Facebook CEO’su Sheryl Sandberg, skandalın ortaya çıkmasının ardından Perşembe günü CNBCye verdiği röportajda şirketin, kullanıcı gizliliğine verilen hasarın Facebookun hisse senetleri veya iş modeline bir zarar vermeyeceğini düşündüğünü söylemişti. 

BBC Radyo 4’e değerlendirmede bulunan dünyanın en büyük reklam şirketlerinden M&C Saatchi’nin Başkanı David Kershaw, İngiltere’nin en büyük reklamcılarını temsil eden çatı kuruluş ISBA’nın Facebook yetkileri görüşerek tepki ve taleplerini iletmeye hazırlandığını bildirdi. Kuruluş halihazırda 3 binin üzerinde markayı temsil ediyor.



Benzer Haberler

Yapay zeka yarışı kızışıyor… Google yeni ürünlerini tanıttı

AA

NASA’ya Boeing uyarısı: “Felaket riski var”

NTV

Apple iPad Pro’nun ‘Crush’ reklamı için özür diledi

NTV

Yapay zeka ölü insanları taklit ediyor: “Psikolojik etkisi yıkıcı olabilir”

NTV

Dijitalleşen dünyada bağımlılık tehlikesi

AA

WhatsApp’a yeni özellik: İnternetsiz kullanılabilecek

NTV