FeaturedKIBRIS

Sisi kasım ayında Kıbrıs’ı ziyaret edecek

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El-Sisi’nin, kasım ayında Güney Kıbrıs’a gerçekleştireceği ziyaret kapsamında, Kıbrıs Rum Temsilciler Meclisi’nde de konuşma yapacağı belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris’in konu hakkındaki açıklamalarına dayanarak, 21 Kasım’da gerçekleştirilecek Yunanistan-Güney Kıbrıs-Mısır üçlü zirvesi nedeniyle Güney Kıbrıs’a gidecek Mısır Cumhurbaşkanı El-Sisi’nin, zirve öncesinde, Rum Meclisi’nde konuşma yapacağını yazdı.

Habere göre El-Sisi, 20 Kasım’da meclise seslenecek.

Rum Meclisi Başkanı Dimitris Şilluris açıklamasında ayrıca Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani’nin, yine kasım ayında yapacağı Kıbrıs ziyaretinin, El-Sisi’nin programına bağlı olduğunu çünkü iki ziyaretin denk gelmemesi gerektiğini ifade etti.

Meclis başkanları görüşmesi 2 Kasım’da

BU arada Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail’den meclis başkanlarının üçlü görüşmesinin, 2 Kasım’da Lefkoşa’nın Güney kesiminde gerçekleştirileceği haber verildi.

Üç ülkenin meclis başkanlarının ikinci üçlü görüşmesine hazırlık yapılması için kurulan çalışma gruplarının hazırlık ve koordinasyon görüşmesinin ise yarın, Rum Meclisi’nde gerçekleştirileceğini yazan Alithia gazetesi, su kaynakları ile girişimcilik, araştırma, inovasyon ve eğitim konularıyla alakalı olan iki çalışma grubuna, üç ülkeden milletvekilleri, uzmanlar ve akademisyenlerin katılmakta olduğunu belirtti.

Gazete yarın Meclis’te yapılacak görüşmeye Yunanistan ile İsrail’in Güney Kıbrıs’taki Büyükelçileri İlias Fotopulos ile Yael Ravia-Zadok’un katılacaklarını da ekledi.



Benzer Haberler

Kartingciler gençlik haftasında yarışacak

Voice Kıbrıs Haber

53 adet asma ağacı yandı

Voice Kıbrıs Haber

Mağusa ve Tuzla’da hırsızlık: 3 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Sahte öğrenci belgesi düzenleyen üniversite çalışanları tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

3 haftadır kayıp olan Ela Kılıç aranıyor

Voice Kıbrıs Haber

İzmirillo makinesinin kontrolünü kaybeden işçi yaralandı

Voice Kıbrıs Haber