FeaturedVOI Özel Haber

Sınır filmi UKFF festivaline seçildi

Nisan ayında ülkemizde çekilen ve yönetmenliğini Müge Günay’ın üstlendiği kısa film Sınır, festival yolculuğuna devam ediyor.

Temmuz ayında Lefkoşa AKM’de galası gerçekleşen ve Amerika’da düzenlenen kısa film yarışmasında yarı finalist seçilen Sınır, bu kez de Türkiye’den seçki aldı.

Bu yıl 6.sı düzenlenen Universal Kid’s Film Festival’inin (UKFF) amacı, barışsever, huzur ve refahı koruyan bir toplumun gelişmesi için genç beyinleri anlayış ve hoşgörü gibi değerlere açmak adına, en iyi çocuk filmlerini İstanbul’a getirmek.

Festivalin en önemli başlığı, çocuk hakları üzerine UNICEFF filmlerinin gösterilmesi ve yetişkinlere savaşın olmadığı bir dünya yaratma sorumluluğunun fark etmesini sağlamak. Rum-Türk çocuk oyuncularla çekilen ilk film

Barış ve önyargısız nesiller yetiştirmenin önemine vurgu yapan Sınır filmi, bir Kıbrıslı Türk yönetmen tarafından adamızda çekilen, Rum-Türk çocuk oyuncuların başrolde oynadığı ilk film niteliği taşıyor.

Senaryosu Şafak Yolcu’ya ait olan filmin görüntü yönetmenliğini Bilal Kavalçalan, sanat yönetmenliği görevini ise Cihan Oğuzhan üstlenirken, oyuncu kadrosunda Nehip Hasipoğlu, Ege Üntel, Tuğra Özyiğit, Giosif Sinainu, Panasis Sottou ve ülkemizin tanınan oyuncusu Suzan Polat yer alıyor.

Ücretsiz izlenebilecek

20-24 Eylül tarihinde İstanbul’da gerçekleşecek olan festival birçok coğrafyadan katılan filmlerin, farklı ülkelerden gelecek olan film yönetmenlerinin ve komşu ülke çocuklarının katılımıyla renklenecek ve festivale katılım ücretsiz olacaktır.

Çeviri ekibi: Tümel Sabancı (ingilizce), Tünay Mertekci (Yunanca)


Benzer Haberler

ABD’de hava yolu şirketi 101 yaşındaki kadını uçuşa bebek olarak kaydetti

TAK

Küresel piyasalar Fed haftasına pozitif seyirle başladı

Voice Kıbrıs Haber

Brent petrolün varil fiyatı yüzde 0,73 düşüşle 87,56 dolar oldu

Voice Kıbrıs Haber

Bellapais İlkbahar Müzik Festivali Trio Konseri ile devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber

Orkide Yürüyüşü yapıldı

TAK

Gazimağusa Belediye Başkanı Uluçay Gamabel personelinin maaşlarının performans kriterlerine göre ödeneceğini açıkladı

TAK