FeaturedKIBRIS

“Sin da gal orda”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Korkuteli-Dörtyol göleti, otoyollar ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının çalışmalarıyla ilgili de  güncel konuşmalar yapıldı.

ÇALUDA

UBP Milletvekili Aytaç Çaluda da söz alarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışmaları ile ilgili konuşma yaptı.

İlgili Bakanın sadece “yapacağız”” dediğini dile getiren Çaluda,  bakanlıkta taş taş üstüne konmadığını iddia etti.

Bakanlığa bağlı dairelerin de günün koşullarına göre tekrar düzenlenmesi gerektiğini  söyleyen Çaluda, her yapılan eleştiride  Bakan’ın hep eskiyi eleştirdiğini kaydetti.

2006 yılında yabancıların çalışma yasası ve tüzüğü ile ilgili merhum  Bakan Sonay Adem zamanında çok önemli adımlar atıldığını anlatan Çaluda, 13 yılda 6.5 yıl CTP 6.5 yıl da UBP’nin görev yaptığını, önemli olanın icraatlar olduğunu kaydetti.

Çaluda, UBP hükümeti döneminde teknik ekipler ile aylarca yapılan çalışmalar sonucunda “batmış” Sosyal Sigortaların nasıl ayağa kaldırıldığını anlattı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın sürekli geçmiş hükümetleri eleştirdiğini savunan  Çaluda, geçmiş hükümetin yaptığı reformların da bilinmesi gerektiğini vurguladı.

Baklan Çeler’in çalışma barışını sağlaması gerektiğini söyleyen Çaluda, Bakan’ın tam aksine kendisini eleştiren tüm paydaşlar ile özellikle basın önünde yapılan tartışmalar ile Bakanlığa zarar verdiğini idia etti.

ÇELER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, geçmişi eleştirmeyeceğini ileriye bakacağını söyleyerek, Bakanlığın hukukçusu olmadığını ve kendilerinin çok zorluk yaşadığını kaydetti.

Özel sektörde sendikalaşmanın teşviklendirilmesi tüzüğünün reddedilmediğini belirten Çeler, Bakanlar Kurulunun DAÜ ve GAÜ ile ilgili çalıştığını, kendisinin seçim gailesi olmadığını belirtti.

Çaluda’ya “Sin da gal orda” diyen Çeler ile Çaluda arasında kısa bir tartışma çıktı.

Çeler, kendisinin özel sektörde sendikalaşmayı savunduğunu dile getiren Çeler, seçim için değil özel sektörde yerel iş gücünün artması için çalışmalar yaptıklarını bu çalışmaların da bittiği anda açıklanacağını söyledi.

Tüm vatandaşları sosyal güvenlik çatısı altında sigortalı olarak çalıştırmak için çalışmalar yaptıklarını  söyleyen Çeler, geçen hafta asgari ücret yasasında değişiklik yapmak için de gerekli çalışmanın yapıldığını belirtti.

Çeler, İş Yasasının neredeyse bittiğini, Çalışma Dairesi müfettişleri ile bu çalışmanın  yapıldığını, İş sağlığı güvenliği tüzüğünün da bittiğini ve yakında yürürlüğe gireceğini söyledi.

Sosyal Sigortalarda kredi kartı ile ödeme kolaylığı da sağladıklarını dile getiren Çeler, Lefkoşa’da pilot bölge seçilerek bugün itibarıyla  İhtiyat Sandığı yatırımlarının ödemelerinin   kredi kartı ile de yapılabildiğini söyledi.

Çeler ayrıca, Meclis konuşmalarında daha saygılı olunması gerektiğini da kaydetti.

Sektörler ile kendilerinin kavga etmediğini ifade eden  Çeler,  tek amacının halka hizmet olduğunu söyledi.

(TAK)


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK