FeaturedKIBRIS

Şilluris’in Umman temasları

Umman’da temaslarda bulunan Güney Kıbrıs Meclis Başkanı Dimitris Şilluris’in dün Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alawi bin Abdullah ile bir araya geldiği belirtildi. 

Fileleftheros gazetesi, Umman Sultanlığı Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alawi bin Abdullah’ın, görüşme sırasında “Kıbrıs’ı, devlet olarak koruyacak bir çözümden yana olduklarından, ayrıca yeni nesillerde de bölünmüşlüğün devam etmesinin, kesin bölünmüşlük sonucunu getireceğinden”  söz ettiğini yazdı.  

Habere göre Umman Sultanlığı Dışişleri Bakanı görüşme sırasında ayrıca Şilluris başkanlığındaki Güney Kıbrıs heyeti, bölgedeki tüm gelişmeler hakkında bilgi verirken özellikle Suriye, Lübnan, Suudi Arabistan, Yemen, İsrail’deki durumu aktardı.

Yusuf bin Alawi bin Abdullah , Suriye konusunda, gelecekteki bir çözümde, Güney Kıbrıs ve Umman’ın, ülkenin yeniden imarına katkı koyabileceğini ve işbirliğinde bulunabileceğini ifade etti. 

Güney Kıbrıs Meclis Başkanı Dimitris Şilluris ise yaptığı açıklamada, en kısa zamanda Kıbrıs sorununa çözüm bulunacağına ilişkin inancını dile getirdi ve böylesi bir durumda, Güney Kıbrıs’ın bölgedeki rolünün oldukça yükselmiş olacağını söyledi. 

Güney Kıbrıs ile Umman’ın Orta Doğu’daki istikrara katkı sağlayabileceğinden de söz eden Şilluris,  Orta Doğu’daki küçük ülkelerin bir grup oluşturması görüşünü de yineledi. 

Suriye konusunda ise Şilluris, Batı ve AB’nin Suriye’de ve Lübnan’da siyasi çözüme katkı koymakla yükümlü olduğunu belirtti.


Benzer Haberler

Erhürman mülk satışları için belediye bazında yüzde 10 kota önerdi

Voice Kıbrıs Haber

Bu hafta yağmur beklenmiyor

Voice Kıbrıs Haber

Sefa Karahasan: “İsteseydim bir günde de diploma alabilirdim”

Voice Kıbrıs Haber

KSTU’da yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Remziye Seven teminatla serbest bırakıldı

TAK

Hayvanlarını başkasının tarlasında otlatan şahsa yasal işlem!

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de sahtekarlıkla para temini ve büyücülük!

Voice Kıbrıs Haber