FeaturedTürkiye

Şile açıklarında gemi battı: 4 kişi hayatını kaybetti!

Şile açıklarında kaybolan bir Türk kargo gemisinin battığı açıklandı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri gemiden son sinyalin alındığı bölgede arama yapıyor. Arama çalışmalarında kayıp 11 mürettebattan 4’ünün cenazesine ulaşıldı.

Gemlik Limanı’ndan Karadeniz Ereğli Limanı’na dökme demir taşıyan Bilal Bal isimli Türk bandıralı kuru yük gemisinden, sabah saat 04.25’te EPIRB (Acil Durum Lokasyon Belirten Radyo Vericisi) sinyali alındı.

4 CESEDE ULAŞILDI

Kuru yük gemisinde bir kaptan, bir ikinci kaptan, başmühendis, ikinci makinist, iki usta gemisi, bir gemici, iki yağcı ve bir aşçı olmak üzere 11 kişilik mürettebat bulunuyor. Geminin sahibi ve oğlunun da gemide olduğu öğrenildi. Arama çalışmalarında kayıp 11 mürettebattan 4’ünün cenazesine ulaşıldı.

Çalışmaların Şile’nin Ağva Karacaköy’den 12 deniz mili uzaklıkta sürdürüldüğü belirtildi.

Türkiye Başbakanı Yıldırım: BİLİNMEYEN BİR NEDENLE BATTI

Başbakan Binali Yıldırım Şile açıklarında kaybolan gemiyle ilgili konuştu. Yıldırım, “Maalesef Karadeniz’in kuzeyinde bir kosterimiz bilinmeyen bir nedenle batmıştır. 11 personeli arama kurtarma çalışmaları sürüyor. İnşaallah personele sağ sağlim ulaşırız. Ben bir kez daha bu olaydan dolayı da gemide bulunan personelin yakınlarına geçmiş olsun diliyorum. Arama kurtarma çalışmaları inşaallah başarıyla tamamlanmış olur” dedi. 

“GEMİYLE İLGİLİ PARÇALAR KIYIYA VURDU”

NTV yayınına katılan Deniz Haber Ajansı’ndan Recep Canpolat “Şu ana kadar gemiyle ilgili parçalar karaya vurmuş durumda. Geminin battığı konusunda hemfikir olunduğu söyleniyor. 1974 yapımı bir gemi” dedi.

SAHİL GÜVENLİK’TEN AÇIKLAMA

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Şile açıklarında haber alınamayan gemiyle ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada Gemlik limanından Karadeniz Ereğli limanına dökme demir taşıyan 78,5 metre boyunda “Bilal Bal” isimli gemiden sabah saatlerinde tehlike sinyali alındığı belirtildi.

78.5 metre uzunluğundaki Türk bandıralı Bilal Bal isimli kuru yük gemisi.

Şile’nin 7 mil açığında sinyal alınan gemiye ve personeline ulaşılamadığı belirtilen açıklamada, “Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından arama kurtarma faaliyeti icra etmek üzere; 1 Sahil Güvenlik Uçağı, 1 Sahil Güvenlik Helikopteri ve 3 Sahil Güvenlik Botu görevlendirilmiştir” denildi.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK