FeaturedKIBRIS

Sigorta ücretlerindeki artış KKTC’ye geçişlerde caydırıcı olmadı

Güney Kıbrıs’ta akaryakıt fiyatlarının yükselmesi nedeniyle birçok Kıbrıslı Rum’un, depolarını doldurmak için KKTC’ye geldiği, Metehan geçiş noktasında sabah ve akşam saatlerinde Kıbrıslı Rum plakalı araç kuyrukları görüldüğü bildirildi.

Fileleftheros, “İşgal Bölgelerinde Benzin Kuyrukları” başlıklı haberinde, sigorta şirketlerinin Kıbrıslı Rum plakalı araçların KKTC’de seyredebilmesi için zorunlu tutulan ve yıllık 110-120 Euro olan sigorta fiyatlarını 180 Euro’ya çıkardığını ancak bunun uzun vadede KKTC’ye geçişler açısından caydırıcı görülmediğini yazdı.

KKTC’den akaryakıt almak isteyenlerin sabah ve akşam saatlerinde Metehan sınır noktasında kuyruklar oluşturduğunu yazan gazeteye göre bir Kıbrıslı Rum sürücü, deposunu Kıbrıs Rum tarafında 70-80 Euro’ya doldurabilirken KKTC’den 50 Euro’ya doldurduğunu söyledi.

Kıbrıs Rum Gümrük makamlarının çift kabin van vb. araçlara günlük denetim uyguladığı ve KKTC’den Güney’e bidonlarla akaryakıt geçirilmesini engellemeye çalıştığı kaydedildi. Çoğu Kıbrıslı Rum’un KKTC’ye ilaç almak ve market alışverişi yapmak amacıyla geldiğine işaret edildi.


Benzer Haberler

Kapalı Maraş ile ilgili toplantı tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs 2021 bütçesi 29 oyla kabul edildi

Ulusal Birlik Partisi Olağanüstü Kurultayı bugün yapılıyor

Voice Kıbrıs Haber

SCHENK “KUZEY KIBRIS’TA KADINLAR BİRÇOK ÜLKEDEN DAHA İYİ NOKTADA”

Voice Kıbrıs Haber

DAÜ-SEN,rektörün üniversitede seçim süreçlerine müdahale ettiğini savundu

Voice Kıbrıs Haber

Girne-Alsancak Anayolu ve Çatalköy’de kaza!

Voice Kıbrıs Haber