FeaturedKIBRIS

Siber,Türkiye Organ Nakli Vakfı heyetini kabul etti

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber,Dr.Eyüp Kahveci Başkanlığı’ndaki Türkiye Organ Nakli Vakfı Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Kabulde KKTC Organ Nakli Koordinasyon Kurulu Genel Sekreteri Dr. Düriye Deren Oygar da hazır bulundu.

Meclis Şeref Salonunda gerçekleşen kabulde bir konuşma gerçekleştiren Başkan Siber, insan kaynakları açısından gurur duyulacak bir ülkede yaşadıklarına ifade ederek ,çok üretken ve çalışkan hekimlerin olduğuna vurgu yaptı.

Siber konuşmasında Organ Nakli Koordinasyon Kurulu Genel Sekreteri Dr. Düriye Deren Oygar’ın da yaptığı katkılardan övgüyle bahsederken şöyle devam etti:

“Küçük bir ülkede yaşıyoruz. Bunun getirdiği avantajlar da var, dezavantajlar da…Bunların üstesinden gelebilmek ve başarılı bir şekilde ilerlemek toplumumuza büyük kazanımlar sağlar.”
Siber, sağlık alanında ülkede önemli başarılara imza atıldığının görüldüğünü söyleyerek buna böbrek naklinin de eklenmesinin gurur verici olduğunu belirtti.

Sağlık alanında 10-15 yıl önce hayal gibi gözüken bir çok çalışmanın bugün gerçekleşiyor olmasından mutluluk duyduklarını ifade eden Siber, Türkiye Organ Nakli Vakfı yönetcilerine de desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Türkiye Organ Nakli Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Eyüp Kahveci de konuşmasında Dünya böbrek günü için KKTC’de yapacakları etkinlikler nedeniyle ülkede bulunduklarını ifade ederek, geçen yıl yaptıkları ziyaretten bu yana yaşanan gelişmeleri de paylaşma fırsatı bulacaklarını belirtti.
Kahveci, KKTC’de kadavradan organ nakli başlatılmasının çok önemli bir gelişme olduğuna işaret ederek nufus oranlarına bakıldığında KKTC’nin bir çok Avrupa ülkesinden daha iyi bir konumda olduğunu söyledi.

Kaynak: BRT



Benzer Haberler

“Yeni zanlılar ortaya çıkabilir”

Voice Kıbrıs Haber

Kayıp Otobüs Anıtı açıldı

TAK

DAÜ 26’ncı Bahar Festivali başlıyor

TAK

Atlı “Diyalog yolunun açık tutulması için ortak tavır almalıyız”

Voice Kıbrıs Haber

32. Devlet Fotoğraf Yarışması’na 55 kişi 1091 fotoğrafla katıldı

TAK

Atan “Hayat Pahalılığı rakamları gerçeği yansıtmıyor”

TAK