CoronavirüsFeatured

Siber’den PCR testi pozitif olan hastalar ile ilgili hatırlatma

Covid 19 Koordinasyon Konseyi Dr. Sibel Siber,  aldıkları tavsiye kararlarından birinin de PCR testi pozitif olup, hiçbir klinik belirtisi olmayan (hasta olmayan) kişilerle ilgili olduğunu hatırlattı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Siber şu ifadelere yer verdi:

“Covid 19 Koordinasyon Konseyi olarak aldığımız tavsiye kararlarından biri de, PCR testi pozitif olup, hiçbir klinik belirisi olmayan(hasta olmayan) kişilerle ilgiliydi.

PCR testi pozitif olan, ama hiçbir semptomu olmayan kişlerin, eğer 60 yaş altında ve kronik bir hastalığı yoksa, hastane dışında, özel olarak düzenlenmiş (güvenlikçisi, sağlıkçısı olan) karantina merkezinde PCR neticesi negatifleşinceye kadar kontrolde tutulmasını tavsiye etmiştik.

Bu kişilerin ancak semptom (klinik belirti) göstermesi halinde hastaneye yatırılmasını önermiştik. Bunun için de sağlıklı olan pozitif vakalar için acilen bir özel karantina merkezinin düzenlenmesini toplantımızda dile getirmiştik.

Bugün hastane yataklarının hasta olmayan PCR pozitif kişilerle doldurulduğu haberi ve bununla ilgili yaşanan sıkıntıları okuyunca, bu karar önerimizi hatırlatmayı uygun gördüm.”


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber