FeaturedKIBRIS

Siber, BAY-SEN heyetini kabul etti

siber-bay-sen

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası’nı (BAY-SEN) kabul etti.

Meclis Şeref Salonu’nda gerçekleşen kabulde konuşan BAY SEN Başkanı Salih Sakallı,yeni seçilen Yönetim Kurulu olarak ziyaret gerçekleştirmek istediklerini belirterek bu vesileyle Mecliste görüşülmekte olan Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) yasasının ivedi bir şekilde hayata geçirilmesi konusunda da Başkan Siber’den destek isteyeceklerini söyledi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de kabuldeki konuşmasında, daha önce de çok kez dile getirdiği gibi; yasaların yasa dilinde hızlı ve etkin bir şekilde hazırlanmasında iyi bir durumda olunmadığının görüldüğünü ifade etti.

Komitelerin gündeminde bekleyen onlarca yasa olduğunu anımsatan Siber, geçmiş dönemlere göre bu dönem Komitelerin daha çok toplanabildiğinin görüldüğünü, ancak buna rağmen istenilen verimin henüz alınamadığını söyledi.

Ortada siyasi irade olsa bile zaman zaman yasama konusunda yaşanan çeşitli sıkıntılar nedeniyle yasaların hayata geçmesinde uzun süreler yaşandığını ifade eden Siber şöyle devam etti:
“Komitelerimizde Milletvekillerimizden, maalesef bir hukukçu ve bir yasama uzmanı gibi çalışmasını beklemekteyiz.Meclisin yasama konusundaki uzmanlarının büyük katkıları var.Ancak yasaların komiteye gelmeden önce yasama tekniği şeklinde yazılıp, anayasaya uygunluğunun değerlendirilmesi yasa hazırlama hızını arttıracaktır”

BRTK yasasının Meclis tatilinden önce hayata geçmesi için Komite Başkanının da Meclis Kürsüsünden çağrı yaptığını anımsatan Siber, daha önceleri de bir çok kez dile getirdiği “Hukuk Komisyonu” nun çalışmaya başlaması ile çok büyük ilerlemeler alacaklarını düşündüklerini söyledi.

Her kurumun kendisini verimlilik açısından da gözden geçirmesi gerektiğini vurgulayan Siber, sadece çok çalışmanın kurumsallaşamamanın vermiş olduğu yapı içerisinde verimle kıyaslandığında aynı paralelde olmadığını belirtti.
Siber şöyle devam etti: “Sonrasında dönüp birbirimizi suçluyoruz. Bu da iş huzuru ve çalışma barışını etkiliyor.Yasa yoksa kurumsallaşma olamaz.Yasa olduktan sonra tüzükler tamam değilse yine kurumsallaşma olamaz. Yasa ve tüzükler olacak. Kurumsal denetim mekanizması içerisinde işlevsellik olacak ki; kurumlarımızdan verim alabilelim”

Kaynak: BRT



Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

İş yerine ait yüklü miktardaki parayı çalıp kumar oynadı!

Voice Kıbrıs Haber

Çeler “Girdi maliyetlerini düşürmek, denetim yapmak, sürdürülebilir bir politika oluşturmak bu kadar zor mudur?”

Voice Kıbrıs Haber

Yolcu uçağı türbülansa girdi 1 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı

AA

Erhürman “Bir ay için aldığınız karar, hayvancıyı perişan edecek”

Voice Kıbrıs Haber

Suçla bağlantılı 2 kişi daha tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber