FeaturedKIBRIS

“Seyrüsefer ve sigorta denetimleri kameralara eklenebilecek”

Trafik Işıkları İhlal Tespit Kamerası

Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Tolga Atakan, TAK Ajansı’na verdiği röportajda plaka takip sisteminin, seyrüsefer ve sigorta denetimlerinin kameralara eklenebileceğini söyledi.

GİRNE YOLUNDA REFÜJ KALKACAK, OTO KORKULUKLAR GELECEK

“Point to point” kameranın Lefkoşa-Girne yoluna da takılmasıyla olumlu sonuçlar aldıklarını bildiren Bakan Atakan, maddi kaynağın gelmesiyle Girne yolunun devamının da yenileneceğini, ayrıca refüjün tamamen kaldırılacağını ve oto korkuluklar takılacağını açıkladı.

Atakan, “Refüj uygulaması dünyada yok. Bizde bir sıkıntı da şu, bu refüjler yapıldı, kim bakacak? Orası belli değil. Refüjleri otlar bürüyor” dedi.

Trafikte, daha geniş açıya ve daha gelişmiş özelliklere sahip T serisi 10 kameranın iki önceki hükümet döneminde alındığını ve bazılarının da devreye girdiğini kaydeden Tolga Atakan, plaka takip sisteminin, seyrüsefer ve sigorta denetimlerinin de bu kameralara eklenebileceğini söyledi.

Şu anda 112 kamera bulunduğunu, işlevini yitiren ve yeri değiştirilmesi gerekenler için de çalışma başlatıldığını kaydeden Tolga Atakan, kameraların tuzak olduğu eleştirilerine karşı fosforlayarak görünürlüğü artırma ve öncesindeki uyarıcı tabelaları artırma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Atakan, personel sayısının az olduğu ülkede teknolojiden yararlanmanın şart olduğunu belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, toplu ulaşımla ilgili bir vizyonları olup olmadığı sorusunu yanıtlarken bu konuda yasal ve teknik altyapının olmadığından dolayı yetersiz kalındığını anlattı.

Geçmişte verilen toplu taşıma izinleriyle ilgili sıkıntılara değinen Atakan, belediyelerle birlikte bir çalışma yapıldığını, trafikle ilgili yasayı da yaz tatilinde Meclis’te görüşülmek üzere sunduklarını, Meclis Genel Kurulu’nun ekimde başlayacak yeni döneminde gündeme geleceğini açıkladı.

Ülke koşullarına uygun, klimalı, cep telefonlarına indirilecek aplikasyonlarla otobüsün nerede olduğu ve durağa ne zaman geleceğinin görülebileceği bir sistem gerektiğini kaydeden Atakan, ülkede toplu taşımacılıktaki yetersizliğe dikkat çekerken “Lefke’de 4 yıl boyunca okuyan bir öğrenci, arabası yoksa okulu da götürmezse bu sürede hiç Mağusa’yı göremeden ülkemizden gidebilir.

Ondan sonra da ‘geliyorlar ama bizi tanımıyorlar’ diyoruz, bu bizim ayıbımız…” dedi. Atakan, “Ada Kart” adı altında bir kart da tasarlandığını, bu konuda teknik bir çalışma yürütüldüğünü, taşımacılık izinleriyle ilgili hukuksal sorunlar aşılınca bunun Lefkoşa ve Girne bölgesiyle başlatılacağını anlattı.

(TAK)


Benzer Haberler

Rüzgarın yer yer fırtınamsı esmesi bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (3 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber