FeaturedKIBRIS

“Sevgül gibi insanlar tüm toplum için örnek ve esin kaynağı”

POGO Kadın Hareketi 2019 Nobel Barış Ödülü’ne adaylığı vesilesiyle Sevgül Uludağ’ı faaliyetleri ve çalışmalarından dolayı tebrik ettiğini açıkladı.

POGO Kadın Hareketi’nden yapılan açıklamada, “Sevgül gibi insanlar sadece yurdumuzun kadınları için değil, tüm toplum için örnek ve esin kaynağı teşkil etmelidir” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yurttaşımız Kıbrıslıtürk araştırmacı gazeteci Sevgül Uludağ’ı bu yılki Nobel Barış Ödülü’ne adaylığından dolayı yürekten tebrik eder.

Sevgül Uludağ kayıplar konusuna önem vererek, onların olası gömü yerlerini tespit etmeye çalışarak, acı verici ve trajik hikâyelerini araştırarak ve yazarak, olası gömü yerlerini göstermeleri için iki toplumdan da okurlarını harekete geçirerek, gönüllü ve insancıl bir şekilde katkıda bulunmaya yardımcı olarak, gazetecilik yaşamının son 18 yılını bu hassas insani soruna adadı.

Hatta Sevgül Uludağ son 13 yıldır cep telefonlarıyla iki toplumdan da okurları için gönüllü bir “açık telefon hattı” oluşturdu. Bu hat aracılığıyla okurları kendisiyle iletişime geçerek anonim bir biçimde bilgiler verebiliyorlar.

Bu şekilde Sevgül Uludağ iki toplum arasında bir iletişim ve işbirliği yolu açtı.

Sevgül Uludağ’ın 2019 Nobel Barış Ödülü’ne adaylığının Kanada York Üniversitesi Siyasal Bilimler Profesörü ve kayıp yakını olan Anna Agathangelu tarafından önerilmiş olması da kayda değerdir.

Kıbrıslırumlar ve Kıbrıslıtürkler arasında işbirliğinin gelişmesine ve yaraların sarılmasına önemli derecede katkıda bulunan Sevgül Uludağ’ın önemli insani çalışmalarının övgüyle altını çiziyoruz.

Sevgül Uludağ aynı zamanda yurdumuzun ve halkımızın yeniden birleşmesi ve sosyal adalet için her gün kendi mücadelelerini veren yurdumuzun kadınları için, bilinen ve bilinmeyen kadınlar için de önemli bir örneği teşkil etmektedir. Sevgül gibi insanlar sadece yurdumuzun kadınları için değil, tüm toplum için örnek ve esin kaynağı teşkil etmelidir.”


Benzer Haberler

Üreten kadınların eserleri sergilenecek

Voice Kıbrıs Haber

İstanbul Havalimanı’nda iniş takımları açılmayan uçak gövde üzeri iniş yaptı

NTV

Ercan- İskele anayolunda trafik kazası: 2 ağır yaralı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (8 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Hava az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu geçecek

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber