FeaturedKIBRIS

Serdal Gündüz ile Berke Özbek’in ilk tahkikat duruşmasında ara karar açıklandı


Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTU) soruşturması kapsamında tutuklanarak yargılanan okulun genel sekreteri ve hissedarlarından Serdal Gündüz ile asistanı Berke Özbek’in ilk tahkikat duruşmasında ara karar açıklandı.

Mahkeme, davanın 12 Ağustos’ta oturum yapacak Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilmesine emir verdi.

Toplam sekiz tanığın dinlendiği ilk tahkikat duruşmasında sekizinci tanık olan Tahkikat Memuru Ortunç Özbaylı, mahkemeye toplam 50 emare sunmuştu.

Yargıç Gülay Süleymanoğlu Uğur huzurunda görüşülen duruşmada Başsavcılık adına Savcı Damla Güçlü ve sanık avukatları hazır bulundu.

Yargıç Uğur, ilk tahkikat duruşmalarının yargılama olmadığını, cezai kovuşturma olduğunu ve saptırılmış bir amaçla sanığın yargılanmasını önlemek olduğunu ifade etti.

Yargıç Uğur, sanıkların ağır ceza mahkemesinde yargılanması için yeterli şahadetin bulunduğunu belirterek, sanıkların davasının 12 Ağustos 2024 tarihinde oturum yapacak olan  Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilmesine emir verdi.

Sanıklar aleyhinde “sahtekarlıkla para temini”, “dolandırıcılık”, “sahte belge düzenleme ve tedavüle sürme”, “hesaplarda hile ve sahtekarlık yapma”, “suç geliri aklama”, “ödeme emrini tahrik”, “müstahdem tarafından sirkat” suçlamaları bulunuyor.

Sanıklar toplam 98 davadan itham edilmişti.






Benzer Haberler

Kan grubunuza göre çarpıcı gerçek ortaya çıktı!

NTV

Kontrolsüz protein takviyesine dikkat!

AA

Araç manikür salonuna daldı: 4 kişi öldü

NTV

Apple’dan 1,46 milyar iPhone kullanıcısına uyarı

NTV

İsrail-Lübnan sınırında tansiyon yüksek

TRT

WhatsApp’tan yeni özellik

NTV