FeaturedKIBRIS

Serbest Hekimler Ombudsman’a şikayet dosyası sundu

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği, Ombudsman Emine Dizdarlı’yı ziyaret ederek ikinci iş yapan kamu hekimleriyle ilgili şikayet dosyası sundu.

Konu ile ilgili dün Sağlık Bakanlığı’na şikayet dosyaladıklarını hatırlatan Birlik Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, Tıp-İş ve Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği başkanları hakkında bugün de Ombudsman’a şikayette bulunacaklarını belirtti.

Sağlık Bakanlığı’nın, Tıp-İş ve Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ile hazırladığı tüzükle ikinci işin devamı için kılıf hazırlandığını savunan Gardiyanoğlu, Tüzük Bakanlar Kurulu’ndan geçerse mahkemeden ara emri almak için başvuracaklarını kaydetti.

Tüzüğe göre Sağlık Bakanlığı’na kayıtlı klinikler ve özel hastanelerden hizmet alımının sözkonusu olacağını anlatan Gardiyanoğlu “Bu süreç başlamadan önce 1 Şubat 2017’de Sağlık Bakanlığı’na başvuru yaparak Bakanlığa bağlı klinik ve hastanelerin listesini almıştık. Tüzük hazırlanırken listeyi yeniden talep ettik. Verilen ikinci listede, birinci listede olmayan 32 tane kamu hekiminin klinik ve muayene dosyası var. Bu yasal mevzuata da tüzüğe de uygun değildir” dedi.


Benzer Haberler

Nisan ayı hayat pahalılığı açıklandı!

TAK

Esentepe Polis Karakolu’nun telefon hattı devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Sıla 4’ün “Bir Damla Akdeniz Notalar” kitabının tanıtımı yapılacak

Voice Kıbrıs Haber

Mehmet Alptürk 3. kez ralli ile anıldı

Voice Kıbrıs Haber

Oğuz “Adım atarken dengeleri gözetiyoruz”

Voice Kıbrıs Haber

Erhürman mülk satışları için belediye bazında yüzde 10 kota önerdi

Voice Kıbrıs Haber