FeaturedKIBRIS

Şener Levent ve Mağusa İnisiyatifi’ne 2018 Avrupa Vatandaş Ödülü

Kıbrıs’ta iki toplumun barış içinde bir arada yaşamalarına katkılarından dolayı “2018 Avrupa Vatandaş Ödülü”ne Mağusa İnisiyatifi ile Şener Levent’e ödül verildi.

Voice Of The Island

İki toplumlu sivil örgüt “Mağusa İnisiyatifi”nden Okan Dağlı ile Andreas Matsis ve gazeteci Şener Levent için Avrupa Parlamentosu tarafından ara bölgedeki Goethe Enstitüsü’nde bugün öğle saatlerinde ödül töreni düzenlendi.

Kıbrıs Cumhuriyeti’nden Avrupa Parlamentosu Kıbrıs Temsilcisi Andreas Kettis, Avrupa Parlamentosu Milletvekilleri Kostas Mavrisdis, Dimitris Papadakis, Takis Hadjigeorgiou, Neoklis Silikiotis ve Lefteris Christodulu. Törene ayrıca Avrupa’dan bazı büyükelçiler de katıldı.

Avrupa Vatandaşı ödülüne layık görülen Mağusa İnisiyatifi’nden Okan Dağlı, kentin yeniden birleşmesine yönelik yaptıkları çalışmalardan söz etti. Andreas Matsis de konuşmasında bugünkü toplantıya karmaşık duygularla katıldığını belirtti ve Kıbrıs sorununun çözümünde yaşanan tıkanıklığın kendisini endişelendirdiğini ifade etti.

Gazeteci Şener Levent de kendisinin Kıbrıslı olduğunu ve daha fazlası sorulmadıkça Türk olduğunu söyleme ihtiyacı hissetmediğini vurguladı. Tüm Kıbrıs’ta doğanlar gibi savaşın acılarını en yakından hissedenlerden biri olduğunu söyleyen Levent, Kıbrıslı ve Ortadoğulu olduğunu, Ortadoğu’nunsa; insanlığa cennet vaat eden tüm peygamberlerin çıktığı yer olmasına rağmen, şu an cehennemle eş anlamlı olduğunu kaydetti.

Şener Levent’in konuşmasından sonra ödüllerin verilmesine geçildi ve ardından toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.


Benzer Haberler

Pistten çıkan uçakta yolcular yaralandı!

AA

Nöbetçi eczaneler (9 Mayıs 2024)

Voice Kıbrıs Haber

17 yaşındaki kayıp şahıs bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Bir günde 3 ani ölü… 33, 54 ve 79 yaşındaki şahıslar hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Baf’ta hellim kaplarının içinde 10 kilo hintkeneviri bulundu

Voice Kıbrıs Haber

Her 3 Kıbrıslı Rum’dan 1’i ekonomik açıdan “kırılgan”

Voice Kıbrıs Haber