FeaturedKIBRISVOI Özel Haber

Selanik’te ziyaret edilmesi gereken bir yer

Tünay MERTEKCİ

Kuşkusuz ki Yunanistan’ın birçok bölgesi her yıl dünyanın her yerinden turistleri ağırlamakta. Eşsiz adaları, güzel sahilleri, misafirperver halkıyla Yunanistan, görülmeye değer bir ülke.

Genel olarak Yunanistan’da büyük yemek firmalarının bayilerini göremezsiniz. Karnınız açıktıysa ya ‘Suvlaki’ yemek zorundasınız ya da bir tavernada oturmalısınız. Yunanistan, gelenek ve göreneklerini en son kaybedebilecek ülkelerden biri.

Selanik, Yunanistan’ın en çok turist alan bölgelerinden birisi… Başkent Atina ile birlikte Yunanistan’ın en gözde şehri olduğu da söylenebilir. Selanik’te yaşam hiç durmuyor. Günümüzde Selanik’in simgesi olarak görülen ve Kanuni Sultan Süleyman döneminde Osmanlı Devleti tarafından yapılan eşsiz bir yapı olan Beyaz Kule etrafında her akşam bir ‘panayır’ havası var. Mimar Sinan’ın eşsiz eserlerinden olan Beyaz Kule Osmanlı devleti tarafından gazino, hapishane ve kale olarak kullanılmıştı. Şimdilerde ise Selanik’in en uğrak yerlerinden biri…

Selanik ayrıca en fazla Türk’ün de ziyaret ettiği bir bölge. Kuşkusuz ki bunun nedeni Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün orada doğmuş olması. Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu ev Selanik’te müze haline getirilmiş. Türkiye elçiliğinin hemen yanında bulunan müze içerisinde Mustafa Kemal’in ve annesi Zübeyde Hanım’ın bal mumu heykelleri de bulunmakta. Anıtkabir’deki bal mumundan belki de daha gerçekçi gözüken heykelin yanı sıra müzede Atatürk’ün kişisel eşyalarını da göreceksiniz. Söz konusu eve her gün Türkiye’den onlarca otobüs gelmekte… Her gün yüzlerce turistin ziyaret ettiği müzenin etrafı da Türklerin işlettiği kafelerle dolu. Bölgeye girdiğiniz anda Türkiye’deymiş gibi hissedebilirsiniz.

Huzur veren bir şehir olan Selanik’e giderseniz Beyaz Kule’yi ve Atatürk’ün evini görmeden ayrılmayın…

(Voice of the Island)


Benzer Haberler

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK

Baba-kız sprint rallisinde zirvede

Voice Kıbrıs Haber

Karma evlilik mağdurlarının vatandaşlık hakkı konusunda panel yapıldı

TAK

KÖDER, KTÖS ve KTÖK arasında imzalar atıldı

TAK

CTP’den “İklim Değişikliği Etkisinde Su Sorunu ve Çözüm Önerileri Çalıştayı”

TAK