DÜNYA

Sel felaketinde binlerce can kaybı en az 10 bin kayıp

Libya’da meydana gelen kasırgada ölen ve kaybolanların sayısı her dakika artıyor. İçişleri Bakanlığı yetkilileri sel felaketinde yalnızca Derna’da 5 bin 200 kişi öldüğünü kaydetti.

Libya’nın doğusundaki Temsilciler Meclisi (TM) tarafından atanan hükümetin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık el-Harraz, ülkenin doğusunu etkisi altına alan sel felaketinde yalnızca Derne’de ölenlerin sayısının 5 bin 200 kişiye ulaştığını söyledi.

Harraz, 10 Eylül’de meydana gelen sel felaketinde yalnızca Derne kentinde ölenlerin sayısının 5 bin 200 kişiye ulaştığını dile getirdi.

“DERNA’DA 5 BİN 200 KİŞİ ÖLDÜ”

Selde hayatını kaybeden ve kimlik tespiti yapılanlardan 1300 kişinin naaşının toprağa verildiğini aktaran Harraz, sel felaketinde bazı ailelerin tamamının yok olması dolayısıyla kimlik tespiti yapılamayan çok sayıda ceset bulunduğunu ve bunların şu an defnedilemeyeceğini belirtti.

Derne’de sel felaketinden ölenlerin sayısının 10 bini aşabileceğini ifade eden Harraz, “Halen bulunamayan çok sayıda ceset var ve şu anda Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır’dan gelen uzman kurtarma ekipleri sele kapılarak denize sürüklenen cesetleri kurtarmak için çalışıyor.” dedi.

Orta Akdeniz’de etkili olan ve 10 Eylül’de Libya’nın doğusunu vuran “Daniel” fırtınası, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden olmuştu.


Benzer Haberler

Somali’de şiddetli yağışlar nedeniyle en az 8 bin kişi evini terk etti

Voice Kıbrıs Haber

10 haftada iki kez 1’er milyon dolar kazandı

NTV

Hamas’tan yanıt bekleniyor: İsrail’den bir hafta süre

NTV

Biden’ın sözleri tartışma yarattı: İki ülkeyi yabancı düşmanı olarak tanımladı

AA

Hong Kong son 140 yılın en sıcak nisan ayını yaşadı

TRT

Çin’de otoyol çöktü: En az 48 kişi öldü!

AA