FeaturedKIBRIS

“Şehir Planlama Dairesi’nin planlama onayını ortadan kaldırdılar”

Şehir Plancıları Odası Başkanı Merter Refikoğlu, belirli taşınmaz mallar üzerinde yapılacak belirli gelişmelere planlama onayı vermek üzere Özel İmar Emri yayımlanmasını değerlendirdi.

İmar emri ile nerdeyse KKTC planlama sınırları içerisinde Şehir Planlama Dairesi’ne gitmeye gerek olmadan inşaat yapabilmenin önünün açıldığına işaret eden Refikoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:.

“Arkadaşlar akşamdan beridir bizleri yeni bir heyecan sardı. Akşam gece yarısı yayınlananan İmar emri 🙂 bu kadar önemli konumuz ve sorunumuz varken nerden çıktı şimdi bu deyip aradınız sordunuz teşekkürler. Küçük bir bilgilendirme vereyim. İmar emri dediğimiz şey 55/89 imar yasası altında olan bir şey. İmar planı ya da emirname vb. olan bir bölgede bir imar emri yayınlarsınız ve herşeyden tasarruf sağlarsınız. Mesela bizim ülkemizde pek dikkat eden yok ama dünyada güneş panelleri basit bir inşai faaliyettir. Bazı kurallar belirlersiniz ve tüm ada için bir imar emri yayınlarsınız. Şu şu kurallara uyarak planlama onayını aldınız, tekrardan şehir planlama dairesine gitmenize gerek yok dersiniz. Ya da örneğin Gönyeli Yenikent’te 700 m2 yi geçmeyecek, 2 katı geçmeyecek vb vb 1 konut inşaatı için Lefkoşa imar planı içinde bir imar emri yayınlarsınız. Bundan sonra Gönyeli Yenikent’te böyle bir inşaat yapacak kişi şehir planlama dairesine gidip planlama onayı almaz. Güzel bir uygulama mı evet güzel. Ama planlamadan anlamayan, tek derdi müteahhitlerin cebini doldurma amacı olanların yapacağı imar emri maalesef ki böyle olur. Öyle bir imar emri yayınladılar ki nerdeyse KKTC planlama sınırları içerisinde inşaat yapacaksanız şehir planlama diaresine gitmenize gerek yok, size planlama onayı verdik deniliyor. Şehir planlama dairesi planlama onayını ortadan kaldırıyor. Bu rant çevrelerinin yıllardır istediği bir şeydir. Ama bu daha başlangıçtır. Türkiye’de ne varsa burada da olacağı söylenmiştir. Gazetecilerimize saldırı çoktandır başlamıştır, bundan sonra yapılacak olan mesleklerimize, birliğimize, odalarımıza saldırıdır, daha sonra da eğitim kurumlarımız ve eğitimcilerimize saldırı başlayacaktır. Tekrar etmem gerekirse imar emri ile enirnameler ya da imar planları ortadan kalkmamıştır. İmar emri güzel bir uygulamadır ancak doğru yapılırsa. Tüm imar planları, emirnameler ve davalar devam etmektedir. Biraz uzun oldu ama umarım yardımcı olmuşumdur.”

Voice of the Island


Benzer Haberler

13 kilo uyuşturucu ile yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

YDP Kurultayı’nda oylama yapılıyor… Sandıklar 20.00’de kapanacak

TAK

Hristodulidis “Türkiye’nin artık iki devleti değil egemen eşitliği desteklediği söylentileri doğru değil”

TAK

Von Der Leyen “Bütün AB Kıbrıs sorununda Güney Kıbrıs’ın tarafında”

TAK

Creditwest Bank 30. yılında ilkokul çocuklarına yönelik resim yarışması düzenliyor

Voice Kıbrıs Haber

Birçok bölgede 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK