FeaturedKIBRIS

Şehir Planlama Dairesi Lefkoşa Şubesi sorunları hakkında açıklama

İçişleri Bakanlığı, Şehir Planlama Dairesi Lefkoşa Şubesi’nde yapılan grevde bahsi geçen sorunlar hakkında açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

“Halkımızın malumu olduğu üzere Şehir Planlama Dairesi Müdürlüğü ve Lefkoşa şubesi 1970’lerin sonlarına doğru önce Sosyal Konut Müdürlüğü olarak inşa edilmiş, 1980’lerin sonunda da mevcut ön bina ek olarak yapılarak Şehir Planlama Dairesi olarak kullanılmaya başlanmıştır. Söz konusu binaların çatıları, o dönem asbest malzemeyle inşa edilmiştir.

Şehir Planlama Dairesi Müdürlüğü ve Lefkoşa Şubesi binasının asbest olması ve eski bir bina olmasına ilişkin sorun, geçmiş dönemlerden miras kalan bir sorun olup uzun yıllardır gelen hiçbir hükümet tarafından çözülmemiştir. Bakanlığımız, göreve geldiğimiz ilk günlerde önce şubenin başka bir binaya taşınması konusunda çalışma yapmış, bu çalışmanın zaman alacağı ve projenin devam etmesi nedeniyle, Eylül 2018 tarihinde mevcut binanın iyileştirilmesi ve asbest çatının değiştirilmesinin sağlanması için proje ve maliyet keşif raporu çalışmalarını ayrıca başlatmıştır.

Bakanlığımız, gerek personelimizin sağlığı açısından gerekse çalışma ortamının huzuru açısından konuya önem vermekte söz konusu binanın iyileştirilmesi ile ilgili çalışmaları tamamlamakta kararlıdır. Bunun için Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nden (KTMMOB) binayla ilgili proje ve rapor talep edilmiş, akabinde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Planlama ve İnşaat Dairesi’nden de maliyet keşif raporunun hazırlanması istenmiştir.

Bakanlığımız bu süreçte sessiz kalmamış, kendi iş programı içerisinde var olan bu sorunun çözülmesi için adımlar atmıştır. Bahse konu keşif raporlarının ve projenin Bakanlığımıza sunulmasıyla birlikte de işlemler başlatılacaktır.

Şehir Planlama Dairesi’nin diğer sorunlarına da değinen İçişleri Bakanlığı açıklamalarına söyle devam etti:
“Personel ve araç sorunu noktasında da gerekli girişimler hali hazırda başlatılmıştır. Şehir plancısı ve mimar alımı için Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından 28 Aralık 2018 tarihinde münhal ilan edilmiştir. Ayrıca, dört adet üçüncü derece mühendis alımı için de 15 Şubat 2019 tarihinde Başbakanlık’tan yetki talep edilmiştir. İhtiyaç duyulan araçlarla ilgili olarak da Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi nezdinde girişim başlatılmış olup, bunların neticeleri beklenmektedir.

Bakanlığımız, tüm ülke için hayati önem taşıyan ve ülkemizin planlamasını neredeyse tek başına sırtlayan Şehir Planlama Dairesi’nin yıllardır ihmal edilmiş bırakılmasına karşı gereken her türlü personel, altyapı ve ekipman iyileştirme, yenileme ve takviye çalışmalarını yapmakta olup, bundan sonra da yapmaya devam edecektir.”

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.


Benzer Haberler

Mehmet Alptürk 3. kez ralli ile anıldı

Voice Kıbrıs Haber

Oğuz “Adım atarken dengeleri gözetiyoruz”

Voice Kıbrıs Haber

Erhürman mülk satışları için belediye bazında yüzde 10 kota önerdi

Voice Kıbrıs Haber

Bu hafta yağmur beklenmiyor

Voice Kıbrıs Haber

Sefa Karahasan: “İsteseydim bir günde de diploma alabilirdim”

Voice Kıbrıs Haber

KSTU’da yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Remziye Seven teminatla serbest bırakıldı

TAK