FeaturedKIBRIS

“Seçim ve Halk Oylaması Yasası’nda düzenlemeler yapılacak”

Başbakan Ersan Saner başkanlığında kurulan UBP, DP, YDP koalisyon hükümeti, öncelikleri arasına “Covid-19 sürecinde ülke ekonomisini düzenleyip ileriye taşımayı, Seçim ve Halk Oylaması Yasası’nda düzenlemeler yapmayı ve vatandaşlık konusunda çalışmaları” aldı.

Başbakan Saner tarafından bugün Cumhuriyet Meclisi’nde okunan yeni hükümetin en önemli önceliği, dünyada etkili olan Covid-19 sürecinde ülke ekonomisini düzenleyip ileriye taşımak olacak. Ülkeyi 2021 yılı Ekim ayı içinde erken milletvekili seçimine götürme hedefinde olan hükümet, Meclis’e bu süreçte yapabilecekleri ve yakın gelecekte atılması gereken elzem adımları içeren bir hükümet programı sundu.

Hükümet programındaki öncelikli adımlar arasında, Seçim ve Halk Oylaması Yasası’nda, Yüksek Mahkeme ve Yüksek Seçim Kurulu Başkanı’nın uyarıları ve ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda gerekli düzenlemelerin yapılması yer alıyor.

Sağlık alanında, bilim insanlarının ve ilgili kurulun önerileri ve kararlarını dikkate alarak gereken adımların atılacağı vurgulanan programda, öncelikle sağlık alanında, bilim insanlarının ve ilgili kurulun önerileri ve kararlarının dikkate alınarak adımlar atılacağı ve özellikle, Acil Durum Hastanesi’nin randımanlı bir şekilde devreye girmesi için çalışmaların tamamlanacağı kaydedildi.

Ayrıca, tüm dünyada gündeme gelen Kovid-19 aşısının temin edilerek, risk gruplarından başlamak üzere vatandaşların aşılanması yoluna gidileceğini ve ekonomi danışma kurulu oluşturulacağı da belirtildi.

2021 İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü’nün imzalanması için gereken çalışmaların başlatılması ve kamuda verimliliğin artması için reformcu bir yaklaşımla ilgili yasada tadilatlar yapılması da öngörülen programda, ülkede çalışma izniyle bulunanların beklentileri de gözetilerek vatandaşlık konusunun bir düzen ve disipline kavuşması için çalışma yapılması planlanıyor.

Hükümet programında, Gazimağusa, İskele, Yeniboğaziçi İmar Planı’nın tüm görüşler alınarak sonuçlandırılması ve devlete istihdamlarda fırsat eşitliğinin gözetileceği yer alırken, koalisyon hükümetinin bir diğer önceliğinin de Doğu Akdeniz’deki haklarımıza sahip çıkmak, kapalı Maraş’ın açılması sürecini Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye ile iş birliği halinde devam ettirmek, Kıbrıs konusunda, iki devletli bir çözüme ulaşılması için, Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye ile istişare içinde ileri adımları atmak hedefleri yer aldı.

Öte yandan programda, Cumhuriyet Meclisi’nin önümüzdeki yaz tatili döneminde de etkin bir şekilde çalışarak yasama ve denetim faaliyetlerine devam etmesi amaçlanıyor.

TAK


Benzer Haberler

Görevden alma ve atamalar devam ediyor!

Voice Kıbrıs Haber

1 kişi daha aranıyor!

Voice Kıbrıs Haber

1 Mayıs İşçi Bayramı bugün kutlanıyor

TAK

Gönyelide bir kasabın faaliyeti durduruldu!

BRT

Havayolu şirketi, binlerce kişinin kişisel bilgilerini yanlışlıkla açıkladı

AA

Aynı yöntemle daha önce de uyuşturucu temin etti!

Voice Kıbrıs Haber