FeaturedKIBRIS

Sayıştay Başkanlığı, Sivil Savunma ve KHK’nın bütçeleri onaylandı


Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, Sayıştay Başkanlığı için öngörülen 12 Milyon 794 Bin 800 TL tutarındaki ödeneği oybirliği ile onaylayarak Meclis Genel Kurul’a sevk etti.

Cumhuriyet Meclisi’nden verilen bilgiye göre, Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, 2021 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı görüşmeleri çerçevesinde Sayıştay Başkanlığı bütçesini ele aldı.

UBP Milletvekili Sunat Atun başkanlığında yapılan Komite toplantısına, Komite Başkan Vekili CTP Milletvekili Fikri Toros, diğer komite üyeleri UBP Milletvekilleri Özdemir Berova, Menteş Gündüz ve Yasemi Öztürk, CTP Milletvekili Salahi Şahiner ve HP Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu katıldı.

Komite toplantısına ayrıca Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, CTP Milletvekili Erkut Şahali ve Bağımsız Milletvekili Hasan Büyükoğlu da katıldı.

Sayıştay Başkanlığı bütçesinin görüşülmesi esnasında komite toplantısına davetli olarak; Sayıştay Başkanı Osman Karahan ile Bütçe Dairesi, Devlet Planlama Örgütü ve Maliye Bakanlığı’ndan bürokratlar katılarak görüşlerini ifade etti.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı bütçesi oy birliği ile onaylandı.

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, 2021 Mali Yılı Bütçesi çerçevesinde Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı için öngörülen 44 Milyon TL tutarındaki ödeneği oy birliği ile onaylayarak, Genel Kurul’a sevk etti.

UBP Milletvekili Sunat Atun başkanlığında yapılan komite toplantısına, Komite Başkan Vekili CTP Milletvekili Fikri Toros, UBP Milletvekilleri Özdemir Berova, Menteş Gündüz ve Yasemi Öztürk, CTP Milletvekili Salahi Şahiner ve HP Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu katıldı.

Komite toplantısına ayrıca, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay ve Bağımsız Milletvekili Hasan Büyükoğlu da katıldı.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı bütçesinin görüşülmesi sırasında komite toplantısında, davetli olarak Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Bütçe Dairesi, Devlet Planlama Örgütü ve Maliye Bakanlığı’ndan bürokratlar yer aldı.

Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı bütçesinin görüşülüp oy birliği ile onaylanmasıyla tamamlandı.

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı için öngörülen 7 Milyon 141 Bin 700 TL tutarındaki ödeneği oy birliği ile onayladı ve Genel Kurul’a sevk etti.

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, 2021 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nın komite düzeyinde görüşülmesine yarın devam edecek.

(TAK)



Benzer Haberler

Kıbrıslı Rumlar Hristodulidis ve hükümetten memnun değil

TAK

Avrupa Komisyonu’ndan Güney Kıbrıs’a ültimatom

TAK

Paşinyan’ı taşıyan helikopter zorunlu iniş yaptı

NTV

Türkiye’de yeni müfredat onaylandı

AA

Güzelyurt Soğuk Hava Deposu Entegre Tesisleri Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

TAK

Nöbetçi eczaneler (25 Mayıs 2024)

Voice Kıbrıs Haber