KIBRIS

‘Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz’

Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü 20 Temmuz dolayısı ile yapmış olduğu açıklamada, Jane Holl Lute’un Kıbrıs’a gerçekleştireceği ziyareti selamlayarak, “Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz” sözünü hatırlattı.

“Faşist Yunan cuntasının gerçekleştirdiği darbe sonucunda ortaya çıkan koşullarda Kıbrıslı Türklerin karşı karşıya bırakıldığı güvenlik sorununun giderilmesi amacıyla 20 Temmuz Harekatı gerçekleştirilmiş ve Kıbrıslı Türkler güvenli bir ortamda yaşama olanağına kavuşmuştur.

Ancak, güvenlik ihtiyacı karşılanmış olsa bile, Kıbrıs’ın kuzeyinde zaman içerisinde oluşturulan sistem toplumsal varlığımızı bu kez de ekonomik ve sosyal nedenlerle tehdit etmeye başlamıştır. Bugün uluslararası toplumdan izole bir biçimde yaşamak zorunda bırakılan ve başka ülkelerin gençleri gibi dünya vatandaşı olma olanağına kavuşmayı talep eden biz gençler biliyoruz ki, daha iyi bir gelecek ancak iki toplumun da güvenlik hassasiyetlerini karşılayan, iki toplumlu, iki kesimli, siyasi eşitliğe dayanan federal bir Kıbrıs üzerinden mümkündür. Bu noktadan hareketle, BM Genel Sekreteri adına tarafların “müzakere etme niyetlerini” ölçecek olan Sayın Jane Holl Lute’un adamıza gerçekleştireceği ziyareti selamlarken, bir sözü de hatırlatma gereği duyuyoruz; “Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz”.”



Benzer Haberler

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı

TAK

Hız tespit kamerası cezalarının tebliği için ihaleye çıkıldı

Voice Kıbrıs Haber

Bakanlar Kurulu et ithalatına izin verdi ve vergi muafiyeti kararı aldı

TAK

İsias Otel bilir kişi raporu 9 Eylül Üniversitesi’nde

Voice Kıbrıs Haber

3 inşaattan elektrik kablolarını söküp çaldılar

Voice Kıbrıs Haber

Demirhan’da hırsızlık yaptığı tespit edilen 4 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber