FeaturedKIBRIS

Savaşan: 2017 Yılına Sağlıklı Yaşam Tatilleri Damga Vuracak

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan, seyahat ürünü satışlarının, yeni teknolojiler ve iş modellerinin seyahat sektörüne eklenmesi ile birlikte 2020 yılında 2.5 trilyon dolara ulaşacağının hesaplandığını belirterek, 2017 yılının sağlıklı yaşam tatilleri yılı olacağını ifade etti.

Gelişmiş ekonomilerdeki yavaşlamış büyüme ve gelişmekte olan ülkelerin daha fazla büyümeyi sürdürmek için mücadele ettiği bir ortamda küresel ekonomik görünümün belirsizliğini koruduğuna işaret eden Savaşan, dünyada yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen direnç gösteren küresel seyahat hareketlerinin 2017 yılında artmasının beklendiğini söyledi.

Savaşan yaptığı açıklamada, son yıllarda detoks tatil konseptine olan ilginin arttığına dikkat çekerek, gezginlerin günümüzde, toksinlerden arınmak, rahatlamak, sağlıklı vakit geçirmek, egzersiz yapmak, arındırıcı diyet planlarını uygulamak ve akıllarını boşaltabilecekleri tatil arayışında olduklarına ifade etti.

180 binden fazla kişinin ziyaret etmesi beklenen ITB Berlin’in, 5 kıta ve 187 ülkeden 10 bin turizm profesyonelini biraraya getiren Dünya’nın en prestijli turizm buluşması olduğunu kaydeden Savaşan, fuarın, Kuzey Kıbrıs’ın kitle turizmi yanısıra sağlık, spor ve kültür turizmi olanaklarının tanıtılması ve ayrıca yeni işbirliklerinin kurulması için çok önemli bir fırsat yarattığını söyledi.

Bu yıl ITB’de ilk defa sağlık turizmine özel bir bölüm ayrıldığına vurgu yapan Ahmet Savaşan, “Her geçen gün daha fazla insan, sağlığını geliştirmek, sağlığını korumak veya sağlığını geri kazanmak amacıyla kendi ülkesi dışına gidiyor. VISA ve Oxford Economics’in çalışmalarına bakıldığında bu sektörün dünya genelindeki değerinin 439 milyar doları bulduğunu ve önümüzdeki 10 yıllık büyüme hızının ise yüzde 25’lere varacağı görülüyor” dedi.

Önümüzdeki 10 yıl içinde sağlık amacıyla seyahat edeceklerin oranının, dünya nüfusunun yüzde 4’ne ulaşacağının hesaplandığını vurgulayan Savaşan, bu nedenle Sağlık Turizmi’ne olan ilginin her geçen gün arttığını ifade etti. Savaşan “Dünya’daki değişimleri ve trentleri görerek, turizm ürünlerimizi buna uygun hale getirmeli ve tanıtma pazarlama faaliyetlerimizi de yeni koşullara göre icra etmeliyiz” dedi.


Benzer Haberler

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK

Baba-kız sprint rallisinde zirvede

Voice Kıbrıs Haber