FeaturedKIBRIS

Satın alma sahiplen, terketme sahiplen

Doğu Akdeniz Üniversitesi hayvan dostu kampüs konusunda bir adım daha atıyor.
DAÜ Hayvanlara Yardım Kulübü ve “Kısırlaştır, Aşılat, Yaşat projesi “satın alma sahiplen, terketme sahiplen” temalı farkındalık yürüyüşü düzenliyor.
Yürüyüş, YARIN DAÜ Sabancı Yurdu önünden başlayacak.

DAÜ Kampüsü Hayvanlara Yardım Kulübü yaklaşık dört yıldır kampüste yaşayan kedi ve köpeklerin beslenmesi ve parazit bakımlarını yapıyor.

KAY projesi ise dişi ve erkek köpeklerin kısırlaştırılması ve kampüse salınmasını sağlıyor.

Rektörlük tarafından desteklenen projede hasta, hamile, yaşlı ve yavruların bakıldığı geçici bakım istasyonunda bakım temizlik ve tedavi hizmetleri veriliyor.

Yürüyüşü düzenleyen kulüp başkanı, Mimarlık Fakültesi öğrencisi Beril Uluer öğrencilerin yanısıra Mağusa halkının da yürüyüşe davetli olduğunu böyle bir sorumluluk projesinde yeni öğrenci arkadaşlar görmek istediklerini belirtti.

Kulüp danışmanı yavancı diller yüksek okulu öğretim görevlisi Faika Güresun ise mali destek sağlayan meslektaşlarına ve tüm DAÜ personeline teşekkür ederek sokakta yaşayan hayvanların insanlarla birlikte yaşaması anlayışına dayalı bir koruma başlattıklarını ve başarıyla sürdürdüklerini söyledi.

Rektörlük ofisi ise projeye desteklerinin süreceğini,hayvan dostu kampüs olmaktan gurur duyduklarını, projenin Kuzey Kıbrıs’ta üniversiteler başta olmak üzere bir model olmasını istediklerini belirtti.


Benzer Haberler

“Amaç asgari ücreti haziran ayına sarkıtmaksa bunu asla kabul etmeyeceğiz”

TAK

ABD’de hava yolu şirketi 101 yaşındaki kadını uçuşa bebek olarak kaydetti

TAK

Küresel piyasalar Fed haftasına pozitif seyirle başladı

Voice Kıbrıs Haber

Brent petrolün varil fiyatı yüzde 0,73 düşüşle 87,56 dolar oldu

Voice Kıbrıs Haber

Bellapais İlkbahar Müzik Festivali Trio Konseri ile devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber

Orkide Yürüyüşü yapıldı

TAK