FeaturedKIBRIS

“Sanırım artık toplumsal bir seferberlik başlatma zamanı gelmiştir”

Demokrat Parti (DP) Girne Milletvekili ve Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, Teknecik Elektrik Santrali’nden salınan zehirli gaz sonucu ortaya çıkan çevre kirliliğine isyan etti.

“Gelin Birlikte oluşturacağımız kaynak akışı ile , İlgili sorumlu olan Bakanlığımızla bu konuyu köklü olarak çözelim” diyen Akpınar’ın açıklaması şu şekilde:

“Günaydınlar Ulusal Ailem .
Sanırım artık toplumsal bir seferberlik başlatma zamanı gelmiştir ! Daha fazla geç kalmamalıyız .
Özel ve Kamu çalışanlarımız dahil tüm sektörler maaşlarımızın ve gelirlerimizin %1 ini eş zamanlı Teknecik Santral Filtresi için ayırmaya başlamalıyız . Daha fazla geç kalmadan bu yönde ileri adımları atmalı artık geleceğimize yön verecek insiyatifi ortaya koymalıyız . Yapabileceğimize olan inancım tamdır . Kanser ve benzeri ağır seyreden hastalıklardan her gün ölüyoruz .. !! Böylesi güzel coğrafyamızda her gün zehirleniyoruz . Geçmişten gelen Hükümetlerimizin bugüne kadar yapabildikleri ! yapamadıkları ortada ! Biz kendi insiyatifimizle yapabiliriz . Allah aşkına birilerinden bir şey beklemenin çok daha ötesinde acil atılması gereken kararlarda Birlik olmalıyız .
Burdan Hükümetimize , Tüm Milletvekillerimize , Örgütlerimize , Kurumlarımıza , Başta Ticaret , Sanayi , Mimarlar Mühendisler Odalarımız olmak üzere tüm Sivil Toplum Örgütlerimize , Üniversitelerimize , Otellerimize , Küçüklü Büyüklü Tüm Sektörel Paydaşlara , Genel olarak Tüm Halkımıza çağrı yapıyorum . Gelin Birlikte oluşturacağımız kaynak akışı ile , İlgili sorumlu olan Bakanlığımızla bu konuyu köklü olarak çözelim . İlk önce emniyetimizi alalım sonra Enerji sorunumuzu çözelim . Ersin TatarKKTC Cumhuriyet Meclisi – The Legislative Assembly of the TRNCDt Ünal ÜstelFikri AtaoğluHasan TosunoğluDemokrat PartiSunat Atun IIErhan ArikliOlgun AmcaoğluNazım ÇavuşoğluIzlem Gürçağ AltuğraZiya ÖztürklerDursun OğuzHasan TaçoyTahsin ErtuğruloğluSezer KarabulutCelal Sakka
Sonsuz Sevgi ve Saygılarımla”

Benzer Haberler

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK

Önce ağaca ardından toprak sete çarpıp durabildi, 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber